www.snlp.ro Web analytics

SNLP: despre concursuri. Avem nevoie de forte noi, dar atentie la detalii! Partea III

27081269 Recruiters checking the candidate during a job interview at office Stock Photo

 continuare

Mergem inainte pe linia explicatiilor privind posturile si ocuparea lor. Astazi incepem partea III (si ultima) cu cateva precizari avand in vedere comentariile postate la primele doua parti. Atragem atentia insa ca SNLP nu se substituie ANP stabilind reguli. Luati aceste date drept informatii prealabile pe care vi le furnizam din timp cu scopul unui nivel de participare consistent dar si competent. Etapele procedurii de concurs vor fi, in principiu, urmatoarele:

  1. anuntul de concurs
  2. inscrierea (depunerea dosarului)
  3. testare psihologica
  4. completarea si depunerea fisei medicale (doar cine trece de etapa 3) 
  5. achitarea taxei (doar cine trece de etapa 3)
  6. selectia dosarelor
  7. interviu
  8. aptitudini sportive
  9. aptitudini calculator
  10. examen scris

Nu credem ca este posibil sa se publice un singur anunt pentru toate cele 1005 posturi. Cel mai probabil acestea se vor scoate la concurs in tranșe. Evident ca la un momentdat se vor derula in paralel concursuri pentru mai multe tranșe de posturi avand in vedere initierea la termene diferite a procedurilor, dar asta nu este nicio problema, in niciun caz pentru candidati.

Am vazut reactii negative la perspectiva unor subiecte din limba romana si istorie insa repetam ce am explicat si in comentarii, nivelul subiectelor nu va fi academic. Mult mai greu ar fi atat pentru candidati cat si pentru comisii dar cel mai important pentru rata promovabilitatii, sa se opteze pentru subiecte din legislatie. Stim ca sunt suficiente notiuni tehnice sau aspecte confuze in zona asta. Ori corectarea unor subiecte tehnice este mult mai rigida. Insa nu s-a stabilit inca bibliografia finala si vrem sa luam in considerare toate obiectiile sau observatiile voastre pe care va incurajam sa le exprimati.

Foarte important este modul in care candidatii se vor descurca la interviu, proba in care comisiile de concurs vor detecta breșele in pregatirea, atitudinea si aptitudinile concurentilor. Recomandam candidatilor sa nu ia in gluma nici testarile psihologice, sa se prezinte odihniti la acestea, sa nu completeze formularele in graba si sa tina cont de faptul ca nesinceritatea este destul de usor de detectat.

Pana la acest moment s-au efectuat mai multi pasi spre declansarea concursurilor. ANP a cerut unitatilor numarul de posturi vacante pentru centralizare la nivelul aparatului central. Unitatile au transmis adrese in acest sens insa au inceput speculatiile privind efectul acestor adrese. Unitatile tind sa considere drept blocate posturile respective si sa nu mai efectueze nicio miscare care sa implice acele posturi (schimbari, mutari).

In realitate, cat timp nu a fost realizata o centralizare definitivata in vederea declansarii procedurilor de concurs se pot efectua schimbari si chiar sunt necesare. ANP s-a angajat ca va incuraja unitatile in clarificarea situatiei posturilor din sectorul operativ ocupate de salariati care desfasoara activitati in alte sectoare prin controversata decizie de zi pe unitate (DZU), act administrativ care produce efecte in toate planurile si este continuat la nesfarsit ignorandu-se caracterul temporar si exceptional al DZU sub pretextul lipsei de resurse.

Salariatii mentionati la paragraful anterior ar trebui sa aiba posibilitatea de a opta rapid pentru pastrarea postului din operativ sau schimbarea pe postul pe care munceste prin DZU, astfel incat sa avem o situatie reala a posturilor vacante pe care vrem sa le ocupam prin concurs.

Cu mutarile este mai complicat deoarece procedura dureaza foarte mult si asa cum am explicat deja, nu avem decat 5 luni pentru declansarea procedurilor. Mutarile se pot realiza si ulterior sau chiar in timpul procedurii de concurs cu grija de a nu influenta posturile scoase la concurs incat sa ne trezim cu situatia ca avem candidati care au fost admisi dar posturile au fost ocupate prin alte proceduri interne. Propunerea facuta in comentarii la articolele anterioare, de a tine pe loc concursurile pana terminam cu mutarile, nu este fezabila, echivaland cu pierderea finantarii celor 1005 posturi numai pentru a realiza o permutare a resurselor existente, care se poate realiza oricand.

O alta grija o reprezinta si reorganizarile care se vor relua in perioada urmatoare in paralel cu concursurile. Evident ca nu poti scoate la concurs un post care se pierde dintr-un stat de functii redimensionat. Prin urmare, inainte de a se decide numarul de posturi care se scot la concurs, in special in sectorul operativ, se va face o aplicare sumara a standardelor (ca un fel de reorganizare anticipata, provizorie) si se va utiliza proiectia obtinuta, pentru a decide numarul corect de posturi pe unitati si sectoare, adica posturi vacante de scos la concurs, fara riscul ca acele posturi sa dispara din schema in timpul concursului sau sa fie ocupate prin concurs si sa blocheze optiunile de reorganizare ulterior.

Totodata se au in vedere promotiile 2016 de elevi si studenti din institutiile de invatamant specifice sistemului. Va fi pastrat un numar de posturi la dispoztiia acestora, posturi care vor fi completate de cele vacantate pana la absolvire prin pensionare sau alte modalitati de incetare a raporturilor de serviciu. In prezent mai avem in sistem 680 de posturi de agent operativ dintre care se vor scoate la concurs aproximativ 580.

Exista insa cateva elemente de flexibilitate care vor permite o anumita dinamica cel putin referitor la posturile din operativ care sunt cel mai numeroare (sectorul operativ reprezentand aproape 70% din totalul salariatilor din sistem). Unul dintre acestea este faptul ca posturile din operativ nu vor fi individualizate exact in anuntul de concurs. Candidatii vor concura pentru ocuparea unui post de agent operativ, urmand ca dupa admitere sa se decida incadrarea exacta.

Prin urmare daca o unitate a transmis ANP ca are 10 posturi vacante de agent operativ iar aceste 10 posturi vor fi mentionate in anuntul de concurs (in lipsa altor modificari anuntate din timp), unitatea ar putea proceda la anumite miscari interne cu conditia de a garanta numarul de 10 posturi vacante de agent operativ pentru concurentii admisi la concurs, fara sa conteze plasarea exacta a acestora in statul de functii (supraveghere, paza, etc).

Un aspect pe care il mai evidentiem in finalul acestei serii de articole (ne oprim totusi la partea III) ar fi acela ca dinamica resurselor umane este mare in sistem si chiar se va accelera in 2016 si in anii urmatori prin pensionari si ca rezultat al concursurilor. Plaja mare de posturi scoase la concurs va genera implicit vacantarea altor posturi in urma miscarilor interne (sursa interna avand acces la aceste posturi, asa cum am explicat).

Totodata, concursurile externe deblocheaza si etapele urmatoare de ocupare a unor posturi, prevazute de statut, cum ar fi transferurile din alte institutii. Pentru a limita turismul intern, ANP va documenta posibilitatea includerii unei clauze obligatorii pentru candidati, de a ramane in unitatea pentru care au optat minim 5 ani, astfel incat sa se realizeze o stabilizare cat mai mare a resurselor umane disponibile. Chiar daca am incheiat trilogia concursurilor, suntem convinsi ca in lunile urmatoare vom relua multe dintre subiectele tratate acum, dar in functie de modul in care lucrurile vor evolua.

sfarsit

 

93 COMMENTS

  1. Este adevarat ca-n doua săptămâni se demareaza procedura de incepere a concursului din sursa externă? Care va fi pana la urma bibliografia? Multumesc!

  2. Domnu Teoroc,ne puteti spune daca cele 1005 posturi scoase la concurs vor fi atat pentru fete cat si pentru baieti,sau de exemplu 900 baieti si 100 fete?Multumesc frumos.

  3. Inca nu s-a stabilit, asa cum am transmis. S-ar opta pentru romana istorie dar pentru membrii comisiilor de examinare este obliatoriu sa aiba studii de specialitate in aceste materii iar ofiterii din DSDRP care trebuie sa intre in comisii nu au aceste studii. Si atunci iata ca ne indreptam spre ceea ce isi dorea majoritatea probabil – subiecte de specialitate. Vedem ce iese. Inca nu s-a tras linie

  4. Domnu Teoroc, am citit anunțul postat pe (editat) și acolo se precizează ca se va da legislație specifică și nu grilă din istorie și gramatică. Se poate să ne anunțați ce o să fie până la urmă? Mulțumesc!

  5. [quote name=”raza de soare”][quote name=”Loft”][quote name=”raza de sore”][quote name=”Anca”][quote name=”nu conteaza”]Ar fi culmea sa se scoata locuri din sursa externa la Craiova…cand sunt o gramada care sunt plecati de 3-4 ani si altii in scoali si academii…[/quote]
    De acord! Asta chiar ar fi o aroganta din partea lor! Celor care vor sa se mute in localitatile de domiciliu, spre exemplu in Craiova, li se spune ca nu sunt locuri… Chiria nu este un castig, deoarece mai ales in orasele mari, contravaloarea contractelor de chirie depaseste cu mult banii decontati pt aceasta. Si atunci de ce sa se piarda bani pt chirii, cand se poate sa se asigure angajatului de penitenciare loc acasa, in cazul unitatilor cu deficit de personal?! Sa se scoata locuri acolo unde nu solicita nimeni din sursa interna. Totusi, noi am intrat in sistem in urma absolvirii unor scoli, care nu au fost tocmai usoare. Ar trebui sa avem prioritate! Asa ar fi corect![/quote]
    Am sentimentul ca cei din Craiova au invadat sistemul penitenciar ca niste termite.Sunteti cam multi si aveti cam multe doleante.Mai lasatine-ne.Daca nu va place mai alegeti si alte domenii de activiate.[/quote]
    Cum poti sa-i numesti termite? Pune-te si tu in situatia lor, sa stai 2-3 ani departe de casa. E usor sa vorbesti, sa persiflezi cand esti la tine acasa. Cat sarcasm aveti in voi….mi-e sila :-x[/quote]
    sunt departe de casa,am stiut de la inceput asta si mi-am construit o viata si am invatat sa nu ma mai plang.stiu de asemenea ca posibilitatea de a ma muta e aproape imposibila pt ca mi-am facut un rost deja.poate cuvantul termite a fost dur,dar ma deranjeaza eternele doleante ale Craiovenilor.De ce oare nu sunt si din alte zone???Coincidenta.[/quote]
    Dehh, nu toti ne construim o viata departe de casa! Poate ca pe unii ii leaga mai multe de casa, pe unii mai putin…Posibilitatea de a te muta e posibila, nu imposibila asa cum spui tu, dar cred ca iti este mai bine acum si de aceea nu iti doresti acest lucru. De ce au atatea doleante craiovenii si altii nu au ? Probabil sunt mai excentrici…sunt prea multi prin tara….”mama natura” a fost mai darnica in oltenia….:)

  6. [quote name=”Loft”][quote name=”raza de sore”][quote name=”Anca”][quote name=”nu conteaza”]Ar fi culmea sa se scoata locuri din sursa externa la Craiova…cand sunt o gramada care sunt plecati de 3-4 ani si altii in scoali si academii…[/quote]
    De acord! Asta chiar ar fi o aroganta din partea lor! Celor care vor sa se mute in localitatile de domiciliu, spre exemplu in Craiova, li se spune ca nu sunt locuri… Chiria nu este un castig, deoarece mai ales in orasele mari, contravaloarea contractelor de chirie depaseste cu mult banii decontati pt aceasta. Si atunci de ce sa se piarda bani pt chirii, cand se poate sa se asigure angajatului de penitenciare loc acasa, in cazul unitatilor cu deficit de personal?! Sa se scoata locuri acolo unde nu solicita nimeni din sursa interna. Totusi, noi am intrat in sistem in urma absolvirii unor scoli, care nu au fost tocmai usoare. Ar trebui sa avem prioritate! Asa ar fi corect![/quote]
    Am sentimentul ca cei din Craiova au invadat sistemul penitenciar ca niste termite.Sunteti cam multi si aveti cam multe doleante.Mai lasatine-ne.Daca nu va place mai alegeti si alte domenii de activiate.[/quote]
    Cum poti sa-i numesti termite? Pune-te si tu in situatia lor, sa stai 2-3 ani departe de casa. E usor sa vorbesti, sa persiflezi cand esti la tine acasa. Cat sarcasm aveti in voi….mi-e sila :-x[/quote]
    sunt departe de casa,am stiut de la inceput asta si mi-am construit o viata si am invatat sa nu ma mai plang.stiu de asemenea ca posibilitatea de a ma muta e aproape imposibila pt ca mi-am facut un rost deja.poate cuvantul termite a fost dur,dar ma deranjeaza eternele doleante ale Craiovenilor.De ce oare nu sunt si din alte zone???Coincidenta.

  7. #66 I.C.N. – fara suparare, dar visezi frumos!
    La A.N.P. nu se poate face ceea ce ai descris anterior: vrei sa ramana I. (editat) fara PITA si CUTIT?
    Pai unde se vor angaja amantele si nepoatele? La RER? La o multinationala? Acolo e de munca si se mai cere cultura generala, inteligenta etc. 🙂

  8. dintr-o unitate in alta / nu s-a stabilit urmatoarea serie de mutari inca

  9. Cei care vor sa se transfere cand pot sa depuna cererea de transfer,luna asta sau cealalta,dl.Stefan?

  10. Va multumesc d.le Teoroc pentru raspunsul prompt. Nu vreau neaparat ca examenul sa fie grila, dar la fel ca si ceilalti colegi ai mei, nu as vrea sa fie sinteza pentru ca eu nu consider ca”reproducerea unor texte ” reflecta adevarata pregatire, ci doar capacitatea de memorare. Inca o data va multumim pentru faptul ca ne ascultati si ne sprijiniti. Mult respect

  11. anaid – nu s-a stabilit inca data si nici modalitatea de examinare insa in mod normal nu se practica grilele
    popescu – la care concursuri te referi? cele de care intreaba anaid?

  12. D.le Teoroc, nu ne lamuriti si pe noi cum va fi examenul scris pentru cele 57 de locuri scoase deja la concurs? Ar trebui sa se stie, cum celelalte institutii anunta acest „mic detaliu”, la fel ma asteptam sa faca si „ai nostrii”. La MAI nici macar nu au anuntat concursul, dar viitorii candidati stiu deja cum va fi examenul, iar noi avem anuntate niste posturi din 27 noiembrie 2015 si nu doar ca nu stim cum va fi examenul scris, dar nici nu stim cand se vor mai sustine urmatoarele probe. Va multumesc anticipat!

  13. Miha, pentru ca se doreste instaurarea unei stari: a starii de obedienta suprema. Cum poti manipula oameni care si-au castigat pe buna dreptate pozitiile ? Nu poti. Se intampla ca inca sunt agenti care exercta functii de conducere pentru ca respecta aceasta munca si-si respecta calitatea de om. Altfel si-ar lua-o rau de tot anp cu promovarea lor injusta, nerealista si ineficienta. Asa inteleg ei lucrurile: ca poti fi sef sectie sau sef tura vennd din randul celor care nu s-au confruntat vreodata cu o speta de parnaie, cu detinutii in general. Se pare ca se doreste altceva…intreaba anp ce vor..

  14. In inrebarea mea referotoare la concurs am mentionat anuntul publicat in data de 27.11.2015 din sursa externa unde sunt 57 posturi.Astept un raspuns vizavi de cum se sustin examenele .
    Va multumesc anticipat!

  15. Buna ziua!
    O singura curiozitate am referitor la cele 57 posturi din sursa externa:cum se tine examenul final sinteza sau test grila?
    Va multumesc anticipat!

  16. As vrea sa va sesizez si eu un aspect pe care colegii mei nu l-au adus in discutie si este de o importanta majora.Pana sa ajungi la examenul scris trebuie sa treci de testul psihologic din cate stiu eu.Si de aceasta data la concursurile recente, s-a intamplat ca si in alte dati, sa fie declarati respinsi la testul psiho, agenti care de 5-10 ani lucreaza-suplinesc posturile pentru care au dat concurs.Nu mai vorbesc de faptul ca acesti colegi care suplinesc acele posturi de ofiteri , de ani de zile, au fost evaluati in perioadele mentionate cu calificative de FB si Exceptional.Nu mi se pare normal ce se intampla.Ori testele trebuiesc reevaluate,modificate, ori ceva nu este bine.Ce parere aveti ? Puteti sa va interesati, sa vedeti ca ceea ce v-am semnalat este adevarat si s-a intamplat atat la examenele recente cat si la cele din anii anteriori,bineinteles ca nu s-a intamplat nimic.Poate colegii care au fost respinsi la testul psiho, era normal sa solicite sa nu mai lucreze pe acele posturi, nu ? Se pare ca sunt buni numai la munca dar cand vine vorba de renumeratie corespunzatoare…………….!!Nu imi explic de ce se intampla astfel de lucruri fara noima zic eu.

  17. Bibliografia la concursuri ar trebui sa fie doar din specificul postului pentru care se tine concursul,nu ca si acum. De ex. : se sustine concurs pentru asistent social si bagam la greu,la pachet si cea ce tine de educatori,psihologi,paza bibliografie din anumite Legi,HG,OMJ-uri,etc. ca sa se tot adune aprox 800-1000 de pagini din care reprezentativ pentru postul vizat nu stiu daca sunt 300.Nu trebuie sa mai fie introdus in bibliografie ce nu tine de postul respectiv.Se solicita ca aceste legi,hg-uri,omj-uri,etc sa fie stiute integral nu doar cea ce este specific postului adica doar anumite articole,capitole.Intreaba-l domnule pe om sa vezi daca stie si e pregatit din ce tine de profesia pentru care candideaza, nu ce tine de alte posturi si cere-i doar ceea ce este de importanta majora pentru el din legislatia specifica fpss-ului.Sa fie introdu-se alte criterii de departajare daca vor fi unii cu aceeasi nota pentru ai departaja insa aceste criterii sa fie corecte si rezonabile.Cred de asemenea ca modul de derulare al concursurilor este unul invechit si ar trebui schimbat, iar sistemul grila e mult mai eficient,transparent, scutind organizatorii de multe acuzatii ce apar in general la finalul concursurilor.

  18. Domnule Stefan ca sa vin in sprijinul celor solicitate de colegii mei , va voi prezenta comunicatul de presa al unui Inspectorat judetean de politie, care demosntreaza ca intotdeauna noi avem pretentia ca am inventat la ANP ,,coada la pruna’’ si facem altfel decat altii,in timp ce la ei se pot aplica grile la examene din acest moment(adica martie 2016) si nu vad de ce la noi nu se poate.Bineinteles ca isi promoveaza agentii, cinste lor ca ii apreciaza si nu fac angajari direct din sursa externa pe aceste posturi, cum se face la noi.Daca te-ai angajat agent asa trebuie sa ramai pana la pensie ca sanse cam subtiri.Ca exemplu la cele afirmate sta rata agentilor promovati in functii de ofiteri la ultimlele concursuri de la noi care este una foarte mica este sau deloc.Va redau in continuare cateva paragrafe din comunicatul de presa :
    ,,IPJ ………….. caută să facă, din rândul agenţilor de poliţie, ….x…. ofiţeri la secţiile de poliţie . Prin concurs!’’
    Candidaţii trebuie să fie absolvenţi de: studii universitare de lungă durată, cu diplomă de licenţă sau echivalentă într-unul din următoarele domenii: drept, sţiinţe administrative, ştiinţe militare, informaţii şi ordine publică, management, contabilitate, economie, finanţe, marketing, economie şi afaceri internaţionale, ştiinţe ale comunicării, ingineria mediului,Silvicultură, inginerie forestieră, ştiinţa mediului, inginerie civilă sau studii superioare de licenţă, ciclul I de studii universitare (în sistem Bologna), într-unul din următoarele domenii: drept, sţiinţe administrative, ştiinţe militare, informaţii şi ordine publică, management, contabilitate, economie, finanţe, marketing, economie şi afaceri internaţionale, ştiinţe ale comunicării, ingineria mediului,Silvicultură, ingineria forestieră, Ştiinţa mediului, Inginerie civilă. Plus vechime doi ani şi cerinţe prevăzute în fişa postului.
    Concursul va avea loc în … martie şi va consta în susţinerea unui test scris (tip grilă), cu 60 de întrebări. Fiecare întrebare rezolvată corect va fi notată cu 0,15 puncte. Se acordă 1 punct din oficiu. Fiecare întrebare are 3 variante de răspuns, dintre care una corectă.
    Timpul alocat soluţionării testului este de 3 ore.
    Aşezarea candidaţilor în bănci se face în ordine alfabetică, potrivit listei nominale aferente sălii de concurs. Până la predarea ultimei lucrări, în sală rămân permanent 5 (cinci) candidaţi sau, dacă numărul acestora este mai mic, toţi candidaţii. Ciornele şi foile de răspuns anulate se strâng separat, subiectele rezolvate pe ciorne nefiind luate în considerare la corectare. După expirarea timpului alocat probei şi predarea tuturor lucrărilor, candidaţii revin în sala de examen, la locurile pe care le-au ocupat în timpul probei, pentru a asista la corectarea foilor de răspuns. Corectarea testelor se face de către membrii comisiei/subcomisiei de concurs, în prezenţa candidaţilor, în ordine alfabetică a acestor, şi a unui martor care este titularul următorului test care va fi corectat. Aceştia semnează de luare la cunoştinţă pe foaia de răspuns după care, candidatul părăseşte sala.
    Candidaţii sunt declaraţi ”admis” în ordinea descrescătoare a notei finale, în limita numărului de posturi pentru care se organizează concursul în cauză, potrivit opţiunii formulate de către aceştia. În situaţia în care mai mulţi candidaţi au aceeaşi notă la proba scrisă, departajarea între aceştia se va realiza pe baza notei la licenţă, iar dacă şi aşa există egalitate între mai mulţi candidaţi, departajarea se face în urma susţinerii unui interviu structurat pe subiecte profesionale.

    Ministrul precizează: subiectele vor fi unice, vor fi primite la aceeaşi dată, la aceeaşi oră!
    ”Am adaptat legislaţia specifică, subiectele vor fi unice, vor fi primite la aceeaşi dată, la aceeaşi oră. Ţin foarte mult la corectitudinea, transparenţa şi obiectivitatea acestor concursuri şi la rigurozitatea organizării acestora”, a precizat ministrul.

    Speram ca si la noi sa se procedeze la fel incepand cu aceste examene ce urmeaza a fi derulate.

  19. Domnule Teoroc, are mare dreptate domnul Cartan.Probabil ca acest lucru dorea sa il spuna si colega Diana si alti colegi care si-au expus punctul de vedere insa nu s-au facut intelesi cred eu. Grila daca ai invatat si stii raspunsul corect vei fi punctat corespunzator iar daca ai bifat gresit ai pierdut punctajul.E super corect si foarte clar, nu mai stai la mana celor care corecteaza si la modul cum interpreteaza ei. Mai exact domnule Stefan sunt deja celebre foarte multe cazuri când dupa sustinerea examenelor si corectarea acestora notele erau intre 3-5 iar dupa contestatii erau de la 7 in sus. De ce sa mai lasam loc de interpretari si la impresia ca aceste concursuri nu sunt corecte? Nu mai vorbim ca mai bine de 60% din ofiteriii din sistem au obtinut posturile cu note de la 5 in sus iar acum se cer de la 7 in sus.Nu e normal.Cel mai corect este ca postul sa il obtina cel cu nota cea mai mare si bineinteles de la 5 in sus.Si acestea sunt aspecte importante pe care vi le sesizam si asteptam ca sindicatul sa faca demersuri ca începând cu aceste concursuri ce se preconizeaza ca se vor derula curând, sa fie aplicate aceste teste grila.Nu necesita foarte mult timp formularea acestora.Acum probabil se vor face ultimele angajari masive si vor fi scoase posturile care sunt vacante si normal este ca de acum sa fie aplicate grile la examinari, nu in viitor când vor mai fi doar cateva locuri sporadice pe la cate o unitate in tara.Speram ca dumneavostra sa ne sustineti si la sedintele cu conducerea ANP sa sustineti ceea ce cerem si noi membrii de sindicat pe acesta problema.Va multumesc!

  20. Nu mai lasa loc de interpretare grila, normal ca la grila ori stii ori nu stii, deci trebuie asimilat „tocit” , cine vrea sa bifeze „la noroc” pierde din start. Sunt de aceeasi parere ca grila reflecta mai mult rezultatele decat subiectivismul grilelor de corectare pe sinteza! Acum…depinde si ce se doreste… 😆

  21. [quote name=”raza de sore”][quote name=”Anca”][quote name=”nu conteaza”]Ar fi culmea sa se scoata locuri din sursa externa la Craiova…cand sunt o gramada care sunt plecati de 3-4 ani si altii in scoali si academii…[/quote]
    De acord! Asta chiar ar fi o aroganta din partea lor! Celor care vor sa se mute in localitatile de domiciliu, spre exemplu in Craiova, li se spune ca nu sunt locuri… Chiria nu este un castig, deoarece mai ales in orasele mari, contravaloarea contractelor de chirie depaseste cu mult banii decontati pt aceasta. Si atunci de ce sa se piarda bani pt chirii, cand se poate sa se asigure angajatului de penitenciare loc acasa, in cazul unitatilor cu deficit de personal?! Sa se scoata locuri acolo unde nu solicita nimeni din sursa interna. Totusi, noi am intrat in sistem in urma absolvirii unor scoli, care nu au fost tocmai usoare. Ar trebui sa avem prioritate! Asa ar fi corect![/quote]
    Am sentimentul ca cei din Craiova au invadat sistemul penitenciar ca niste termite.Sunteti cam multi si aveti cam multe doleante.Mai lasatine-ne.Daca nu va place mai alegeti si alte domenii de activiate.[/quote]
    Cum poti sa-i numesti termite? Pune-te si tu in situatia lor, sa stai 2-3 ani departe de casa. E usor sa vorbesti, sa persiflezi cand esti la tine acasa. Cat sarcasm aveti in voi….mi-e sila 😡

  22. Adica pentru test grila nu trebuie tocit?
    Bifam „la noroc”? Poate iese?
    🙂

  23. Domnule Stefan,dupa cum vedeti majoritatea colegilor cer subiecte grila si cred ca ar fi momentul ca si sindicatul, sa sustina un astfel de demers,deoarece consideram ca este un mijloc mai modern si actual cu ce se intampla in invatamantul romanesc . Fiecare persoana se exprima intr-un mod anume si va dati seama ca este foarte greu sa redai cuvant cu cuvant sute de pagini iar corectarea sa se faca la virgula.Foarte multi colegi care au indeplinit anumite functii ani de zile au fost respinsi la diferite niveluri ale concursurilor iar in final acele posturinu s-au ocupat si datorita cerintelor prea exigente si care in multe cazuri s-au dovedit nerelevante. Parerea noastra a celor din sitem este ca ,,toceala” nu ar fi criteriul sau cheia succesului in selectia viitorilor angajati.

  24. Aveti si dvs dreptate, dar totusi cred ca ar trebui sa se gandeasca bine ce vor: niste roboti care reproduc mot-a-mot fara sa inteleaga ceva sau niste oameni logici care stiu sa abordeze diferitele situatii cu care se vor confrunta. Ar putea incerca niste subiecte mixte gen: spete+cateva grile+ intrebari cu raspuns scurt+ intrebari cu adevarat sau fals etc. Asemeanea subiecte sunt strict la SNG si este foarte OK. Eu sunt o candidata la concursul care acum este in desfasurare, acele 57 locuri din sursa externa si mi-as dori sa vad subiecte cum am specificat mai sus, nu sa reproduc ca un robot 5 pagini de polologhie fara rost. Dati.ne spete sa vedeti cum gandim sau reactionam in diverse situatii, pentru ca eu asta cred ca trebuie sa faci intr-un penitenciar, nu sa le spui poezii persoanelor private de libertate. Va multumesc pentru raspunsul prompt si apreciez tot ceea ce faceti pentru „noi cei micuti”!

  25. Este discutabil efectul. Nu este neaparat ca grila sa atraga o promovabilitate mai mare. La grila daca ai bifat gresit nu mai ai ce-i face adica nu se poate „trage” de punct. Dar vom vedea pentru ce opteaza ANP

  26. Buna ziua. D-le Teoroc, la fel cum a propus si mincu, sa se incerce introducerea de subiecte tip grila pentru concursurile care se afla acum in desfasurare si asa vor vedea cei din ANP ca totul va decurge mai usor si va exista mai putin subiectivism. Subiectele de sinteza sunt totusi subiective: nu ai reprodus articotul mot-a-mot, ai sarit o virgula, etc. Cu subiectele tip grila poti sa acoperi intreaga materie, pe cand daca avem sinteza 4-5 subiecte , care ating 4-5 puncte esentiale sau nu din legi…cred ca multi sunt de aceeasi parere! Multumesc.

  27. Buna ziua.Este posibil ca in decursul acestei luni sa se anunțe oficial concursul cu toți pașii exacti ce trebuie parcurși(bibliografie) pentru admiterea din sursa externa?Multumesc .

  28. Da am mentionat asta in trilogia de articole dedicata concursurilor

  29. Aveti dreptate,nu asta e scopul concursurilor…dar poate fi o modalitate de a trece pe posturi mai bune…de ex din agent paza sa iei examen la echipa operativa,in contextul in care s.ar vacanta un loc acolo, pt concurs extern

  30. Da. Desi nu asta este scopul concursului ci atragerea unor resurse umane din exterior, daca depui dosarul pentru un post vacant scos in perioada urmatoare, vei fi lasat sa dai concurs. Legea asa prevede. Nu sunt motive de respingere a dosarului pe criteriul asta.

  31. D-le Teoroc,am o intrebare,va rog sa ma lamuriti.
    Pe locurile care se vor scoate pt sursa externa pot candida si oamenii deja angajati in sistem? Va multumesc!

  32. [quote name=”George”]Bah…”lucru romanesc”.!!. De ce nu aproba in regim de urgenta solicitarile de mutare sa elibereze functiile ocupate de oamenii care vror sa plece si sa.si poata reocupa functiile cu oameni „din zona”…..pfff…mama ei de treaba.!![/quote]
    Cumva Craiova?

  33. [quote name=”Anca”][quote name=”nu conteaza”]Ar fi culmea sa se scoata locuri din sursa externa la Craiova…cand sunt o gramada care sunt plecati de 3-4 ani si altii in scoali si academii…[/quote]
    De acord! Asta chiar ar fi o aroganta din partea lor! Celor care vor sa se mute in localitatile de domiciliu, spre exemplu in Craiova, li se spune ca nu sunt locuri… Chiria nu este un castig, deoarece mai ales in orasele mari, contravaloarea contractelor de chirie depaseste cu mult banii decontati pt aceasta. Si atunci de ce sa se piarda bani pt chirii, cand se poate sa se asigure angajatului de penitenciare loc acasa, in cazul unitatilor cu deficit de personal?! Sa se scoata locuri acolo unde nu solicita nimeni din sursa interna. Totusi, noi am intrat in sistem in urma absolvirii unor scoli, care nu au fost tocmai usoare. Ar trebui sa avem prioritate! Asa ar fi corect![/quote]
    Am sentimentul ca cei din Craiova au invadat sistemul penitenciar ca niste termite.Sunteti cam multi si aveti cam multe doleante.Mai lasatine-ne.Daca nu va place mai alegeti si alte domenii de activiate.

  34. [quote name=”Gicu”]Cum sa dea lb romana si istorie la încadrare directa ….cum o sa lucrezi in sistem nestiind legile de baza . Mare prostie[/quote]
    Eu ma intreb de ce sunteti asa speriat de ideea asta.Cum poti lucra in prezent, cum poti fi un profesionist adevarat fara un minim de cultura generala? D-l Ştefan a precizat ca vor fi notiuni de bază, nu ca dam bacalaureatul.Legea se poate invata pentru ca in practica se invata.Cel mult as fi de acord cu ideea de a se da o grila din legislatie.Va propun un exercitiu:invatati cu punct si virgula legea 254,fara sa sariti un cuvintel.Apoi sa imi lasati aici un mesaj in care sa imi spuneti cum merge treaba.Va astept mesajul

  35. un prim pas in realizarea acestui set unic se poate face prin introducerea de subiecte tip grila la probele scrise ce vor avea loc in saptamanile urmatoare
    centrele de concurs vor putea elabora cateva zeci sau sute de subiecte de tip grila (pentru ca oricum vor trebui sa elaboreze un anumit numar de subiecte) din care se selecta aleatoriu un anumit numar de subiecte care vor constitui proba scrisa a concursului
    in urma concursului se vor centraliza toate subiectele din toate centrele din tara (cele date la concurs vor fi deja si verificate in practica) se vor aduce imbunatatiri ca numar si continut (daca este cazul) si avem deja creata o baza de lucru pe domeniul respectiv astfel ca la urmatorul sau urmatoarele concursuri sa putem opera cu un set unic la nivelul intregii tari

  36. Da, exista intentii si la nivel ANP de a realiza pe viitor un set unic (dar amplu) de subiecte pe fiecare nivel si domeniu / deocamdata, lucram cu ce avem

  37. subiectele de tip grila, sunt folosite si la admiterea la INM si la rezidentiat, sunt unice pe tara, cele cateva mii de subiecte sunt cunoscute de toti participantii, rezultatele confirma acelasi nivel de pregatire a tuturor concurentilor, au posibilitatea de autoevaluare,

  38. Imi doresc din tot sufletul sa se faca mii de angajari din sursa externa, dar ar trebui la ocuparea locurilor cei din scoala sa avem prioritate.Dupa un an de scoala nu ar fi corect ca cei din sursa externa sa ne ia locurile de acasa iar noi sa asteptam cu anii.Un exemplu clar cum s.ar putea rezolva aceasta problema. Scoateti cele 1005 plus cele 220 rezervate pentru elevi prima data dandu.se astfel posibilitatea elevilor din scoala sa mearga acasa, iar dupa ce se vor ocupa cele 220 de locuri ,angajati din sursa externa.Astfel am avea si noi mai multe sanse sa mergem acasa si sa nu ne trezim ca suntem 20 pentru un penitenciar iar acasa locurile au fost ocupate de cei din sursa externa.Sa nu ma intelegeti gresit, imi doresc sa se faca 10000 de angajari din sursa externa insa elevii ar trebui sa aiba prioritate la ocuparea posturilor.

  39. Buna ziua. Am citit tot ceea ce s-a discutat si ma bucur pentru faptul ca se va realiza incadrarea directa din sursa externa. Am si eu o nelamurire: subiectele vor fi la fel de grele precum cele de admitere? pentru ca in mod normal nu stiu cati au terminat de finalizat materia de invatat pentru cei care doreau sa dea examenul in toamna.
    Multumesc

  40. subiectele de tip grila din legislatie sunt pe cat de simplu de corectat pe atat de simplu de gresit / si fara posibilitatea de interpretare mai larga a raspunsului care poate nu e chiar rau dar nici chiar pe subiect / nu ne permitem sa ramanem cu posturile vacante, insa se iau in calcul mai multe variante in prezent / inclusiv subiecte din legislatie / vedem ca destul de multi isi doresc asta / tragem linie dupa concurs si vom vedea / un agent incadrat din sursa externa are o perioada de debut in care poate studia legislatie / e utila legea de executare dar stim ca serviciul se face predominant pe norme subsecvente, regulamente, proceduri / nu se va da concurs din proceduri / personal am intrat in sistem dupa 4 ani de academie arma penitenciare / eram toba de teorie si nu am inteles nimic din puscaria Jilava pana cand nu am inceput sa invat cutumele locale

  41. referitor la subiecte (concurs din sursa interna sau externa) sunt de parere ca acestea ar trebui sa fie din legislatia specifica sitemului (statut, legea 254, etc.) iar intrebarile sa fie de tip grila, aceleasi in toata tara, concursurile sa se desfasoare simultan in mai multe centre din tara, pe specialitati, asa cum se desfasoara la politie
    subiectele de tip grila pot fi mai usor corectate, nu lasa loc la interpretari asa cum s-a intamplat la recentele concursuri din sursa interna

  42. resursa interna nu va fi blocata in cariera / posturi de ofiteri vacante sunt foarte putine disponibile, in afara de cele pastrate pentru academie / posturi de agenti vor fi vacante cel putin cate sunt acum chiar si dupa concurs / vor fi pensionari la greu / deci prin concursurile acestea nu se intentioneaza prejudicierea salariatilor existenti / trebuie sa realizam toti ca avem nevoie de forte noi ca sa scadem numarul enorm de ore suplimentare si sa avem toti mai mult timp pentru familii si un volum mai mic de munca / nu poate functiona daca punem pe primul plan miscarile interne cand avem o galeata de bani sa facem angajari / 10 ani ne-am vaitat ca n-avem oameni iar acum cand oamenii sunt la poarta parca i-am tine acolo, ca ne perturba!

  43. Sindicat, de acord total cu tine. Dar ai vazut raspunsul. nu se tine cont de experienta, se pune semnul egalitati intre cei din sistem si cei de afara…si asta nu e nomal

  44. Da, cunosc speta / ar trebui incercata modificarea ordinului / oricum fiecare institutie are libertatea de a-si stabili propriile criterii / nu putem obliga dar putem incerca

  45. Va salut cu respect dle Stefan Teoroc. Sunt pensoinar si am o nepotica care I si doreste sa dea examen laSc de agenti de la Tg Ocna iar in noul context cu aceste locuri din sursa externa iar mia pus urmatoarea problema: la conditiile generale de depunere a dosarului de candidat se cere sa nu fi suferit condamnari penale .La toate institutiile de invatamant militar unde ANP au cerut scolarizarea viitorilor ofiteri de penitenciare se prevede cu exceptia celor reabilitati dar la sc de la Tg Ocna nu se specifica . la academia de politie sectia penitenciare…academia trupelor terestre…academia tehnica…Academia de informatii…Institutul Militar…Sc de maistri si subofiteri…..la toate acestea se specifica cu exceptia celor reabilitati ….Mentionez ca nepoata are varsta de 24 ani dar cand avea 17 ani prietenul a pus o la volan sa conduca masina iar ea nu avea permis motiv pt care a fost condamnata definitive o luna cu suspendare.Mentionez ca de foarte mult timp a intervenit reabilitarea de drept si astazi nu are cazier judiciar dar are in schimb permis. EU CA OM IN VARSTA MA INTREB POTI DEVENI OFITER DE PENITENCIARE…OFITER DE INFORMATII IN PENITENCIAR CHIAR DACA ESTI REABILITAT ….SI NU POTI DEVENI AGENT PT CA LA TG OCNA NU SE SPECIFICA CU EXCEPTIA CELOR REABILITATI? d le Stefan Teoroc va rog din suflet cand aveti o sedinta cu cei din conducerea ANP rugatii sa completeze aceasta conditie generala de depunere a dosarului de admitere si la Sc de agenti Tg Ocna incepand cu admiterea 2016. Va multumesc f mult.

  46. [quote name=”florin”]A inceput agitatia, cica vor fii treceri doar printr-un examen (mai mult sau mai putin formal) din corpul agentilor in corpul ofiterilor…asta inainte de a se tine examenul din sursa externa.

    este posibil asa cva? este prevazut ca se poate trece prin examen intern intr-o functie superioara pt inceput din sursa intrena? abia apoi se scot posturile ramase pt ocuparea din sursa externa[/quote]
    Și ar fi ceva rău să aibă colegi noștri o șansă să avanseze ?? Sau tu nu faci parte din sistem ….încă ? Măcar ai noștri au habar ce înseamnă pușcăria!! sau tu vrei un șef care habar nu are unde e secția ???

  47. cum nu se vor face mutarile inaintea concursurilor, oamenii vor mai sta 1-2 ani pana vor reusi sa ajunga acasa ori la ce penitenciar isi doresc…sigur penitenciarele nu vor cere exact numarul de locuri si functi de care au nevoie, ele vor tine sa aive functiile ocupate tot de oamenii care vor sa plece, culmea…motivarea lor sa lucreze in continuare la capacitate maxima fiind si mai scazuta decat era ca nu sunt unde isi doresc, scapand printre degete o sansa atat de mare de mutare…intr-adevar trebuie profitat de bugetul mare pentru a scapa de o problema major a sistemului, anume lipsa de personal, dar pot aparea si mai multe frustrari pentru noi cei aflati la sute de kilometrii de cei dragi ori de unde credem ca am avea o oportunitate mai mare pentru o cariera in sistem…si totul pleaca de la o incapatanare a ANP-ului carora nu le pasa deloc de personalul sistemului crezand ca ei stiu ce-i mai bine pentru noi

  48. 1. nu se fac concursuri interne si apoi externe / ci simultan
    2. chiriile sunt raportate la venit net de cand avem statut special / se poate schimba prevederea prin introducere de plafonari insa in momentul in care pui la bataie un drept special care a functionat bine in sistem, risti mai mult sa pierzi decat sa castigi / este adevarat ca raportarea la venit creeaza un avantaj celor cu venit mai mare si nu este chiar in regula / insa nu este chiar momentul sa iesim cu modificari in minus pe drepturi in anul tehnocrat
    3. da, se vor acorda bilete de odihna si tratament si anul asta (sovata, flamingo) in limita locurilor
    4. nu este timp pentru nicio alta actiune inainte de concursuri / am explicat clar / nu este timp! pierdem banii
    5. tot repet – nu avem locurile departajate pe criterii de gen (femei/barbati) / asa de greu e de asimilat asta? / insa greu de crezut ca vor fi fete care sa indeplineasca bareme de la grupa de interventie / selectia va fi naturala in anumite cazuri
    6. vineri e consiliu de conducere ANP (discutare majorari 50% directori, etc)

  49. A inceput agitatia, cica vor fii treceri doar printr-un examen (mai mult sau mai putin formal) din corpul agentilor in corpul ofiterilor…asta inainte de a se tine examenul din sursa externa.

    este posibil asa cva? este prevazut ca se poate trece prin examen intern intr-o functie superioara pt inceput din sursa intrena? abia apoi se scot posturile ramase pt ocuparea din sursa externa

  50. [quote name=”Boris”]De ce nu se plafonează chiriile cum sunt la magistrati,de ce ANP/Mj nu face nimik în acest sens,e simplu se emite un OMJ prin care se face trimitere la plafoanele și zonele stabilite prin OMJ la magistrati,sa fim serioși e o mafie și o bătaie de joc cu aceste chirii,ofiteri de conducere cu deconturi de aproape 1900 lei în orașe unde chiria medie este de 400 lei,cu decontul de 1900 lei pot închiria spatii comerciale,hotie pe fata,trebui dat la presa,asta chiar e hotie!!![/quote]
    Bravo Boris,jos mafia chiriilor,dar dnii de la sindicate tac,ANP e complice sau beneficiar,MJ-ul e praf cu d-na Pruna in frunte !!!PLAFONARE NU HOTIE !!! MAGISTRATII SUNT MAI PROSTI? 😳

  51. Ar trebui sa se încheie etapa standardizari la toate penitenciarele și apoi sa se împartă cele 1005 posturi !!!
    Sau deja sunt împărțite???
    Penitenciarele spital încă
    nu au fost chemate la anp !!
    Deși uni mă vor contrazice au și penitenciarele spital nevoie de oameni ! Ni se cere performanta dar cu state de organizare subdimensionate ! Ni se cere rulaj din ce în ce mai mare dar personal nimic !! Avem toate categoriile de regimuri executare inclusiv gsr și noua ni s-au tăiat posturile de la grupa operativa cică nu ar fi nevoie !!
    Nu uitați va rog și de penitenciarele spital !!
    Facem și noi parte din administrația națională a penitenciarelor !!

  52. Domnule Teoroc.revin cu rugamintea stiti cumva daca sunt locuri separate pentru fete? Multumesc

  53. Dle Teoroc mai stiti ceva despre sporul de 50%.Se mai acorda si anul acesta sau nu.Timpul trece.

  54. Cum sa dea lb romana si istorie la încadrare directa ….cum o sa lucrezi in sistem nestiind legile de baza . Mare prostie

  55. [quote name=”sindicalist”]si acum sa vedeti cum o sa-si puna directorii toti pupincuristi in functiile bine platite …cu 75%,cu 25% iar presedintii ,vicepresedintii precum si membri aflati in snlp vor fi exclusi ca de nu sunt agreati de directorii.[/quote]
    Ai perfecta dreptate.

  56. [quote name=”Ștefan Teoroc”]desi sunt foarte clar tratate problemele in cele trei articole din weekend, intelegem framantarile si precizam:

    1. nu s-a stabilit inca bibliografia finala
    2. nu s-a stabilit data primului anunt repectiv primei transe de posturi / inca se socotesc si se centralizeaza posturi prin raportare la standarde
    3. se pot face schimbari in limita a ceea ce am explicat
    4. concursurile nu vor anula posibilitatea de mutare / posturi se vacanteaza continuu / urmatoarea serie de mutari era plasata in timp inainte de repartitiile promotiilor 2016
    5. nu exista limita de varsta pentru candidati, cum este la scoli (cu exceptia celei de pensionare evident)
    6. nu se pune problema neconstitutionalitatii vreunui OMJ privitor la concursuri / neconstitutionale pot fi prevederile legii care trimit la un OMJ dar asta stabileste doar instanta / nu sunt procese pe rol in aceasta directie
    7. reincadrarea politistilor disponibilizati in urma cu cativa ani nu are legatura cu posturile de la noi / noi nu am avut disponibilizari / cei care au iesit din sistemul penitenciar pe diferite motive pot candida la concursurile care se vor declansa / inclusiv pensionarii (sa nu renunte la pensi pana nu sunt admisi!)[/quote]

    1005 locuri fete si baieti, fara discriminare?! Inclusiv pe siguranta detinerii?!

  57. desi sunt foarte clar tratate problemele in cele trei articole din weekend, intelegem framantarile si precizam:

    1. nu s-a stabilit inca bibliografia finala
    2. nu s-a stabilit data primului anunt repectiv primei transe de posturi / inca se socotesc si se centralizeaza posturi prin raportare la standarde
    3. se pot face schimbari in limita a ceea ce am explicat
    4. concursurile nu vor anula posibilitatea de mutare / posturi se vacanteaza continuu / urmatoarea serie de mutari era plasata in timp inainte de repartitiile promotiilor 2016
    5. nu exista limita de varsta pentru candidati, cum este la scoli (cu exceptia celei de pensionare evident)
    6. nu se pune problema neconstitutionalitatii vreunui OMJ privitor la concursuri / neconstitutionale pot fi prevederile legii care trimit la un OMJ dar asta stabileste doar instanta / nu sunt procese pe rol in aceasta directie
    7. reincadrarea politistilor disponibilizati in urma cu cativa ani nu are legatura cu posturile de la noi / noi nu am avut disponibilizari / cei care au iesit din sistemul penitenciar pe diferite motive pot candida la concursurile care se vor declansa / inclusiv pensionarii (sa nu renunte la pensi pana nu sunt admisi!)

  58. si acum sa vedeti cum o sa-si puna directorii toti pupincuristi in functiile bine platite …cu 75%,cu 25% iar presedintii ,vicepresedintii precum si membri aflati in snlp vor fi exclusi ca de nu sunt agreati de directorii.

  59. corect ar fi ca si sindicatele sa aiba un punct de vedere in legatura cu mutarea celor care vor sa ajunga acasa….

  60. Bah…”lucru romanesc”.!!. De ce nu aproba in regim de urgenta solicitarile de mutare sa elibereze functiile ocupate de oamenii care vror sa plece si sa.si poata reocupa functiile cu oameni „din zona”…..pfff…mama ei de treaba.!!

  61. Vorbesc din punctul meu de vedere,la noi in unitate sunt 17 locuri libere la grupa de interv.,1 nu cred ca se vor scoate toate sau deloc si 2 cati oameni pregatiti pt grupa se vor apuca sa invete istorie si gramatica daca cum spuneati dl. presedinte nu se urmareste angajarea unor academicieni de ce nu se da din legislatie si test grila ? mult mai usor pt viitorii candidati dar se da istorie si gramatica ca sa le fie mai usor la examinatori nu cumva sa-i bulversam

  62. Nu conteza din ce se da important este sa se faca selectie riguroasa in randul candidatilor si sa se ocupe toate posturile care vor fi scoase la concurs fiindca daca nu se ocupa tot noi o so ducem greu .Este clar ca daca examenul va fi mai usor se vor ocupa toate posturile .

  63. [quote name=”nu conteaza”]Ar fi culmea sa se scoata locuri din sursa externa la Craiova…cand sunt o gramada care sunt plecati de 3-4 ani si altii in scoali si academii…[/quote]
    De acord! Asta chiar ar fi o aroganta din partea lor! Celor care vor sa se mute in localitatile de domiciliu, spre exemplu in Craiova, li se spune ca nu sunt locuri… Chiria nu este un castig, deoarece mai ales in orasele mari, contravaloarea contractelor de chirie depaseste cu mult banii decontati pt aceasta. Si atunci de ce sa se piarda bani pt chirii, cand se poate sa se asigure angajatului de penitenciare loc acasa, in cazul unitatilor cu deficit de personal?! Sa se scoata locuri acolo unde nu solicita nimeni din sursa interna. Totusi, noi am intrat in sistem in urma absolvirii unor scoli, care nu au fost tocmai usoare. Ar trebui sa avem prioritate! Asa ar fi corect!

  64. Cel mai corect mijloc de examinare ar fi sustinerea unor teste psihologice punandu.se mai mare accent pe interviu, combinate cu o serie de intrebari de cultura generala.Limita de varsta ar trebui sa fie de minim 25 de ani (ganditiva cum e sa pui un copil de 18,19 ani pe sectie , tinand cont ca ca din scoala toti vor lucra pe operativ).

  65. Si cum se vor organiza aceste concursuri cu un OMJ neconstitutional??? Asta doar la o interpretare analoaga cu ultimele hotarari ale Curtii Constitutionale…

  66. Daca s-ar da din legislatie toata lumea ar fi la egalitate,daca pot sa zic asa si odata intrati ar avea cat de cat habar cu ce se mananca munca de penitenciar.care invata romana si istorie si reusesc trebuie sa o ia de la 0

  67. Ar fi culmea sa se scoata locuri din sursa externa la Craiova…cand sunt o gramada care sunt plecati de 3-4 ani si altii in scoali si academii…

  68. D-le Teoroc , vin cu rugamintea de a va solicita un punct de vedere asupra urmatorului aspect : sigur ati observat ca MI-ul a scos spre ocupare din sursa externa un numar mult mai mare de locuri si a diversificat plaja de actiune pentru acest lucru in asa fel incat vor sa atraga in randul activilor si pe cei care , din diverse motive neimputabile lor , se afla in rezerva sau retragere , si acum rugamintea :
    nu credeti ca ar fi o posibilitate de a castiga si ANP-ul daca ar adopta o pozitie similara ? Cunosc persoane care au scoala militara efectuata in specialitatea „penitenciare” si au trecut in rezerva sau au fost determinati sa treaca in rezerva si poate ar dori sa se reactiveze , nu ??

  69. Multumim, domnule Stefan Teoroc, pentru aceste articole, ne sunt tare utile pt noi cei care vrem sa participam la concursurile din sursa externa!
    Va rog daca ne mai puteti spune cam pe cand incepe derularea primelor transe de concurs si daca bibliografia poate fi aceeasi ca cea de la Scoala de agenti?
    Asa cum am mai spus mai devreme sunt pt lb. romana si istorie….

  70. de ce dureaza 6-8 luni trecere agentilor in corpul
    Ofiterilor ca urmare a promovarii concursului de st/ss?! pt ca nu suntem prinsi in buget?!

  71. De ce nu se plafonează chiriile cum sunt la magistrati,de ce ANP/Mj nu face nimik în acest sens,e simplu se emite un OMJ prin care se face trimitere la plafoanele și zonele stabilite prin OMJ la magistrati,sa fim serioși e o mafie și o bătaie de joc cu aceste chirii,ofiteri de conducere cu deconturi de aproape 1900 lei în orașe unde chiria medie este de 400 lei,cu decontul de 1900 lei pot închiria spatii comerciale,hotie pe fata,trebui dat la presa,asta chiar e hotie!!!

  72. [quote name=”agent…”]Dl.Stefan Teoroc daca scoateti posturi din sursa externa la Craiova sa plecam mai repede noi cei din tara…[/quote]
    Candidați din sursă externă înseamnă candidați care nu fac parte din sistem… adică civili, nu oameni de peste hotare..

  73. E greu de coelgii tineri care sunt prin tara și nu sunt la unitățile din zonele de unde provin,insa trebuie sa înțeleagă ca sunt fpss,ia chirii și transporturi consistente,cand s-au angajat nu le-a garantat nici SNLP si nici ANP ca ajung obligatoriu acasa,sa-si faca viata acolo unde sunt.

  74. Deci..pana la urma o sa fie vorba la scris de Romana si Istorie?Sau inca se lucrează la acest aspect?Multumesc!:) 🙂

  75. Cred ca mai bine ar fi ca subiectele sa fie din legislatia specifica,legea executării pedepselor fără regulament,statutul nostru, codul deontologic,uzul de arma,etc.Asa ar veni măcar teoretic pregatiti.

  76. In cadrul celor 1005 posturi vacante ,sunt posturi si de ofitercu posibilitate de incadrare din sursa externa?daca exista posturi de ofiteri cu incadrare din sursa externa pot participa la examen si agentii deja incadrati deja in sistem?

  77. Dl.Stefan Teoroc daca scoateti posturi din sursa externa la Craiova sa plecam mai repede noi cei din tara…

Comments are closed.

error

Ți-a plăcut acest articol? Ajută-ne cu un Like :)