www.snlp.ro Web analytics

Invoirea platita pe fractii de zile se mentine. Sa-l definim ca un succes

FRworkingtimeTIn cadrul sedintei pe mai multe teme desfasurata la ANP luni 22.02.2016, a fost abordata si solicitarea SNLP de mentinere a invoirii platite pe fractii de zile. Acest tip de absenta justificata consacrata in sistemul nostru sub forma „biletului de voie”, a fost eliminat subtil dar fara rost din noua aplicatie de pontaj care nu mai permite pontarea pe mai putin de 8 ore a invoirii platite. Nu reintram in filozofia acestui drept intrucat am prezentat pe larg anterior (articol 1, articol 2). In locul acestei absente a fost introdusa „invoirea cu recuperare” care presupune „compensarea prin munca a timpului liber” primit pentru rezolvarea unor urgente, concept care nu se poate fundamenta pe cadrul normativ in vigoare si care genereaza situatii riscante.

In cursul intalnirii care a beneficiat de reprezentare de varf de la nivel ANP au fost in cele din urma acceptate argumentele noastre (nu fara contradictii energice) care s-au orientat mai ales pe faptul ca HG 1946/2004 nu stabileste decat plafonul maxim de zile de invoire fara sa precizeze un interval minim de timp, precum si pe motivatia ca acest tip de absenta vizeaza situatii urgente, inopinate care suscita parasirea rapida a unitatii de catre salariatul respectiv, iar invoirea de o 8 ore care s-ar acorda in ziua urmatoare ar fi inutila sau tardiva.

Regimul juridic al acestui tip de absenta implica plata drepturilor salariale pe durata lipseijustificate de la serviciu, fara a mai fi necesara planificarea suplimentara in alte zile, pentru „compensarea prin munca a timpului liber”. In perioada urmatoare directiile de specialitate din ANP (resurse, juridic si economic) vor propune o metodologie care se fie aplicabila unitar la nivel de sistem si care sa garanteze o incadrare juridica corecta a absentei fara eliminarea acestui drept de mare utilitate in situatii de urgenta. Chiar daca aparent este un succes minor si o problema de anvergura redusa, rezolvarea unei divergente prin dialog, fara corespondente oficiale sau procese puse pe rol, este plasata de SNLP pe lista scurta a rezultatelor pozitive ale dialogului social.

 

4 COMMENTS

  1. super, salutam reusita, si nu este o probl de mica anvergura( vb din punctual de vedere al parintelui cu copil de cresa acasa)
    inca o data felicitari liderului si multumiri in acelasi timp

  2. Va salut Domnule Stefan!

    Sunt un tanar agent si vreau sa va intreb de cata vechime am nevoie pentru a candida la viitoarele posturi pentru functii de ofiter?In anunturile de pe site-ul ANP am observat ca nu au o astfel de cerinta.Va multumesc.

  3. Salut Stefan ! Dacă se dorește încadrarea rapida a celor 1000 de posturi de ce nu se face o împărțire pe unități a posturilor după care fiecare unitate sa facă propriile încadrări ?? Avem în unitati psihologi de personal ,ofițeri cu pregătirea , tot ce trebuie pentru demara aceste încadrări plus ca ar fi interesați și directori sa dea drumul cât mai repede la încadrări !așa sa făcut la ultimele mari încadrări de personal în sistem . În plus vedem ce greu merg concursurile făcute la nivel centralizat ! La o mie de posturi scoase posibil sa fie 2-3 mii de candidații și la modul Cum se mișcă cei de la psiho cu max 20 de oameni pe zi ar dura vreo 2 ani numai testarea psihologica ; poate am exagerat puțin !este o părere !!

Comments are closed.

error

Ți-a plăcut acest articol? Ajută-ne cu un Like :)