www.snlp.ro Web analytics

Semper fidelis interruptus

La nivelul sistemului penitenciar se aplica interpretarea conform careia la baza calculul sporului de fidelitate stau aceleasi criterii ca cele pentru calculul drepturilor de pensie. SNLP a preluat un caz specific si urmarim prin dialog dar si prin corespondenta cu ANP clarificarea interpretarii prevederilor legale. Noi sustinem ca acordarea sporului de fidelitate este strict reglementata prin legislatia salariala aplicabila pana la data de 31.12.2009, separat de prevederile referitoare la pensie si ca la „calculul fidelitatii” trebuie luati in considerare si anii de „activitate militara” in calitate de elev/student asa cum reiese si din petitia de mai jos. Click pe imagine:

 

Captura de ecran din 2016.01.27 la 21.55.32

 

Totodata am luat act de modul in care instantele de judecata au interpretat recent calculul gradatiei care ar trebui sa includa si perioada de scolarizare in institutiile de invatamant specifice, sens in care a fost emisa o sentinta definitiva care are astfel ca rezultat acordarea primei gradatii imediat dupa absolvirea Academiei de Politie (de ex). Prin urmare SNLP a preluat aceasta speta si daca problema nu se va putea solutiona amiabil prin negociere cu ANP/MJ, vor fi puse pe rol procese similare, existand un precedent. La acest moment mai multe filiale SNLP deruleaza proceduri prealabile in acest sens.

 

12 COMMENTS

  1. [quote name=”Agent.x”]Cei din anp au dat ceva de inteles in legatura cu cei care au fost avansati in grad in 2015 si n-au beneficiat de spor de studii????[/quote]
    Sunt sanse sa se dea …chiar si din urma..de cand ati fostvqvansat in grad!

  2. intrebare intrebatoare: as dori sa aflu care legislatie se mai aplica in vederea salarizarii personalului fpss din penitenciare?
    nu ma refer aici la partea legislativa care stabileste salariul functiei de baza. pt ca oricum, o data ce s-a majorat salariul functiei pt medical, deja acestia nu mai au aceiasi…..coeficienti! hahahaha, specialistii lu’ peste si printre guvernanti.
    sa revin: ma refer la partea cu sporurile de prezenta! nu cumva nu mai exista legislatie in acest sens dar, onor anp-ul ne baga pe gat o hg 64, un omj 399, care deja produce efecte si discriminari si la acordarea sporului de studii superioare?
    si au nu oare, suntem singurii prosti din sistemul bugetar, noi astia din structurile de aparare, care le variaza salariul in functie de prezenta la munca? pt ca, ceilalti bugetari, ori ca sunt la munca ori ca nu sunt, au acelasi salariu lunar! va rog, sa imi raspundeti, sa vad si eu daca si sindicatele au habar de salarizarea asta bazata pe….nimic!
    cand poate trece un fpss de la concediul de 32 zile la cel de 38 zile, in conditiile hg 1946 si a noii legi a pensiilor militare? a se vedea legatura de cauzalitate si implicatiile acstor reglementari!
    ca sa vedeti cum se doarme in papucii statului si cum se creaza nedreptati!

  3. Pică

    LEG E
    privind pregătirea populaţiei pentru apărare

    Art. 3. — (1) Serviciul militar se îndeplineşte de către
    cetăţenii români, bărbaţi şi femei, care au împlinit vârsta de
    18 ani, în formele prevăzute de lege.
    (2) Serviciul militar se îndeplineşte în următoarele forme:
    a) activ;
    b) alternativ;
    c) în rezervă.
    (3) Serviciul militar activ se îndeplineşte în calitate de:
    a) militar profesionist;
    b) militar în termen;
    c) ele v sa u studen t la instituţiile de învăţămân t din
    sistemul de apărare şi securitate naţională, cu excepţia
    elevilor liceelor şi colegiilor militare;

  4. Reies din petitie. Noi cerem includerea in socoteala a liceului militar si argumentam. ANP nu este incantat de solicitare, normal. Continuam demersul

  5. #6 Ștefan Teoroc 28-01-2016 21:27
    Nimeni nu va da nimic din urma / noi incercam sa reglam un principiu / retro nu merge decat prin procese / dar macar sa avem o linie corecta ––––
    Ce intelegeti prin acea linie corecta?
    Ar trebui cuprinsa scoala militara la fidelitate / ordinul militar.
    Retro am inteles ca nu este posibil decat prin instanta, dar reglarea din mers nu se poate face?
    Ce demersuri s-au facut in acest sens?

  6. Nimeni nu va da nimic din urma / noi incercam sa reglam un principiu / retro nu merge decat prin procese / dar macar sa avem o linie corecta

  7. Logic si normal asa ar fi trebuit sa intre la fidelitate si armata si scoala militara iar daca se va reglementa ar trebui sa ne plateasca din urma pt acei ani care i-am petrecut in armata si scoala militara.

  8. Cei din anp au dat ceva de inteles in legatura cu cei care au fost avansati in grad in 2015 si n-au beneficiat de spor de studii????

  9. Dragi colegi de ced ne minunam cu lucrurile care se intampla aiurea in ANP?
    Vedeti ce ministru de justitie avem?
    E incredibil de straina de ce se intampla in ograda ei.
    Nici macar parul nu ii este aranjat asa cum ii sta in fire unei femei, cand o vad la tv imi aduce aminte de Monica Macovei.
    Oare sunt surori cumva ca e oprea mare asemanare si la vorbe si la fapte dar si la figura?

  10. lLa Semnul Onorific In Serviciul Patriei de ce nu se iau in calcul anii de scoala militara ? Atunci nu ai fost sub juramant ? E VORBA DE 2-3 ANI SCOLI MILITARE !!!

  11. Se putea acorda o majorare la fidelitate si peste 25 ani ,de la 20 ani esti plafonat , ai maxim la grad gradatii vechime, fidelitate ,deci nu te mai motiveaza nimic .Si mai ai de tras ceva ani ….

Comments are closed.

error

Ți-a plăcut acest articol? Ajută-ne cu un Like :)