www.snlp.ro Web analytics

Majorarile de 50% si 75% sunt in siguranta. Ordin publicat

pozCat pe-aci sa ne-mpotmolim din nou cu acordarea la timp a majorarilor. Devine deja un sindrom. Ba ministrul (nu mai conteaza care) se gandeste patru luni pana emite ordinul, ba se trezeste unul sau altul sa ceara dezbatere publica pe un ordin care nu face altceva decat sa prelungeasca doua acte normative din 2015 care reglementeaza aplicarea celor doua majorari… Cu chiu cu vai, s-a trecut si de incercarea de anul acesta. De data asta blocajul era sa vina din directie sa spunem sindicala, pe motivul insuficientei criteriilor de acordare a majorarii de 50%.

Aceasta majorare se acorda in penitenciare mai democratic decat oriunde altundeva in sistemul national de aparare, fiind impus strict criteriul proportionalitatii pe corpuri (agenti/ofiteri), analiza in vederea acordarii fiind realizata in prezenta reprezentantilor sindicali. Baza legala o constituie Legea 284/2010 care este suspendata partial, reusindu-se cu greu activarea acestui drept in anul 2015 cu plecare dinspre fostul ministru de interne Gabriel Oprea, cel de trista escortare. Si iata cum in 2017 pe serviciul ministrului nostru al justitiei deschis la schimbare (!) un reprezentant sindical a vrut sa schimbe ceva ce inca sta atarnat de un fir de par si va mai dura fix pana la noua lege-cadru.

Si iata ca ministrul Toader a organizat dezbatere publica exact pe cand noi asteptam publicarea ordinelor in monitorul oficial, iar la dezbatere ajunsese la concluzii grandioase ca trebuie sa schimbam, legea, ordinul si probabil ca daca ar fi pus in practica concluziile, urma sa fim huiduiti de mii de colegi din structura de aparare care isi primesc drepturile fix in aceeasi baza chinuita careia un ministru si un fost coleg inca lider s-au gandit sa-i innoade trompele.

SNLP/FSANP si-au transmis prompt si ferm punctul de vedere iar acesta a fost simplu si clar: daca la data salariului pentru martie nu se vor incasa aceste drepturi, le cerem sub geamurile MJ. Pentru moment mentinem vuvuzelele la magazie intrucat ordinul a fost publicat. Dar ca de obicei cand este vorba de bani si orgolii, cu strigaturi. Banii se vor da la timp. ANP a trimis deja instructiuni. Ordinul – mai jos:

 

majo

 

 

85 COMMENTS

  1. Proiect de Lege pentru aprobarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr.9/2017 privind unele măsuri bugetare în anul 2017, prorogarea unor termene, precum şi modificarea şi completarea unor acte normative a fost trimis azi 04.05.2017 la Președintele României pentru promulgare…
    Este vorba de Ordonanța care prevede acordarea diferenței de 10 %celor care nu aveau salariul de merit ,acordarea unui spor de 40%pentru efectuarea serviciului de permanenta de la domiciliu cat și calcularea salariilor raportat la salariul minim garantat în plata!
    Termenul pt promulgare este de 20 de zile !

  2. Proiectul de lege a fost depus azi la Secretarul General pentru verificarea constituționalității legii…asta înseamnă că în termen de 5 zile va fi trimisa Președintelui pt promulgare !

  3. Legea urmează sa fie depusa la secretarul general al Camerei Deputaţilor şi la secretarul general al Senatului, în vederea exercitării dreptului de sesizare a Curţii Constituţionale .Apoi în 5 zile se va trimite la Președinte pt promulgare.

  4. Primim si noi in Mai cei 10% restanti de anul trecut?Ca sa nu mai zic de mariri,ca mariri…vor primi cei care stiu sa tipe,sa ceara si sa ameninte cat mai bine!Adica cei din sanatate!Ghioceii…adica noi(ca armata va primi 20% marire)o sa primim ceea ce meritam.Nimic facem in relatiile cu guvernantii…NIMIC vom primi!

  5. Daca or sa creasca salariile si o sa scada venitul ? Cum? Prin plafonarea cuantumului sporurilor.Ar trebui avut si asta in cedere.

  6. Minerul – inteleg nevoia de informare insa nu putem posta doar de dragul de a posta si nici nu practicam dezinformarea. Tinem mult la seriozitatea informarilor noastre si la relevanta lor. In plus, avem un singur editor pe site, adica subsemnatul, care uneori mai are si probleme personale. Nu ne scapa amanunte si nici nu scapam din ochi principalul scop si anume interesul salariatilor. Oricum ar fi viitorul, trebuie sa aveti incredere ca daca vor fi motive, vom reactiona rapid, asa cum am aratat deja ca putem si anume cu cea mai mare forta sindicala concentrata intr-o institutie din sistemul public, raportat la dimensiuni, evident. Nu va lasati influentati de praful in ochi care se arunca cu generozitate politica dar si sindicala in ultima perioada. Am stiut toti ca proiectul legii va iesi la lumina saptamana asta si am vazut anexele din timp. Nu vedem niciun motiv de panica deocamdata. Personal am atentia indreptata in punctele in care se inregistreaza in prezent sporuri mai multe cu ar fi TBC-ul si ma intereseaza o comparatie intre aceste salarii incasate in prezent si ce ar rezulta din aplicarea legii in 2018 (primul an de implementare). Se retine principiul ca nimeni nu pierde raportat la ce ia in prezent dar totusi vrem sa ne edificam daca mergem spre mai bine cu adevarat.

  7. Domnule Președinte, vă port un deosebit respect pentru ceea ce faceți pentru noi, dar, în aceste zile cu agitație maximă, faceti-vă timp ,va rog,pentru comunicări zilnice. Cu stimă!

  8. Trebuie se ne luptam pentru ca salariile noastre a celor de pe sectii,de la puncte de lucru,instante,specialitati,cei mai expusi riscurilor,etc sa luam salarii la fel ca acei sefi care stau ascunsi prin birouri.Unde ati mai vazut sau auzit in lumea asta civilizata, ca cel care risca si munceste din greu sute de ore suplinentare ziua si noaptea,in weekend sau de sarbatori, sa aiba salariu cu peste 3000 lei mai mic ca al unui ofiter! Hai ca am fi inteles o diferenta decenta,normala de maxim o mie de lei, dar nu una atat de enorma, cat nu iau salariu in mana o multime de colegi pe o luna intreaga astazi. O nesimtire curata si sper ca liderii nostrii sa faca demersurile necesare ca aceasta diferenta propusa in proiectul de lege de salarizare intre agenti si ofiteri sa nu ramana in halul asta!Fiti siguri domnilor lideri ca vom lua atitudine daca nu reactionati corect si in sprijinul nostru !

  9. Dc nu au pus grila si cu salarile de functie pt 2018???? Au pus o ca smecheri doar pt 2022…poi pana in 2022 se schimba guvernul si legile de 100ori!!! Iar la nivelurile alea maxime si in 2022 salarile sunt foarte mici comparativ cu alte profesii…ne dezavantajeaza enorm de mult plafonarea sporurilor la 30% !!!!

  10. In conditile actualei legi a salarizari cel mai mic Salariu de Functie ar trebui sa fie 3000lei. Si asta pt 1ian2018 !!!

  11. Avem un mare as pe maneca si acela este dl Teoroc.nu va mai lamentati cu fel de fel de comm referitoare la MAI MAPn ,etc.cand va fi cazul de proteste fiti siguri ca le vom face.la un monent dat am sugerat la dl Teoroc sa fie numit dir gen ANP dar se pare ca din postura de presedinte SNLP ne ajuta mult mai bine.fiti inteligenti dlor si dnelor.!!#

  12. Conform noii legi unice de salarizare un ASP va avea 290 solda de grad,care in prezent este 315, aceleasi diferente sunt pentru fiecare grad in parte,adica va fi mai mica decat in prezent.Plutonier adjutant principal/şef, agent-şef principal de poliţie/
    penitenciare 290 lei
    – Plutonier adjutant, agent-şef de poliţie/penitenciare 280 lei
    – Plutonier major, agent-şef adjunct de poliţie/penitenciare 270 lei
    – Plutonier, agent principal de poliţie/penitenciare 260 lei
    – Sergent major, agent de poliţie/penitenciare 250 le Atentie numarul gradatiilor pentru vechime si procentul pentru fiecare gradatie in parte( cu cat inaintezi in vechime,cu atat iei mai putin pentru gradatie) .3 – 6 ani gradaţia I;
    – 6 – 10 ani gradaţia a II-a;
    – 10 – 15 ani gradaţia a III-a;
    – 15 – 20 de ani gradaţia a IV-a;
    – 20 – 25 de ani gradaţia a V-a;
    – peste 25 de ani gradaţia a VI-a.

  13. Domnule Stefan concret ce ne puteti spune despre diferentele enorme din proiect dintre salariile ofiterilor si agentilor sesizate si de colegi.Vrem sa stim se poate modifica ca salariile agentilor sa nu fie cu peste 2500ron mai mici doar la salariul de functie decat al ofiterilor asa cum scrie in proiect? Va rugam nu evitati acest subiect si sa ne dati un raspuns, pentru ca ne intereseaza pe noi cei multi.Despre acest lucru vrem sa stim daca veti face ceva concret sau nu ca sa stim ! Va multumesc!

  14. In primul rand, lucrurile trebuie separate. Amendamentele la legea pentru aprobarea OUG 9/2017 sunt inca in curs (nu s-a produs dezbaterea inca, in Camera deputatilor – puteti monitoriza parcursul aici [url]http://www.cdep.ro/pls/proiecte/upl_pck2015.proiect?idp=16224[/url]). Acum a fost lansat mult trambitatul proiect al noii legi-cadru care trebuie mai intai inteles si apoi amendat in functie de necesitati.

    Proiectul abia a fost postat de doua zile. Este timp pentru depunere de amendamente si exact asta facem. MAI face din nou o miscare perversa mai ales ca nu a avut loc o negociere cu toate sindicatele din politie. Se incearca o majorare in plus in compensatia faptului ca nu acorda spor de fidelitate din 2009, in timp ce noi acordam. Ministrul muncii a iesit ieri si a explicat ca indiferent de numarul sporurilor procentul total al acestora tot 30% se mentine.

    Pana la alte demersuri la care lucram putem sa va asiguram pe toti de un singur lucru. Nu vom sta pasivi la nicio incercare de lasare in urma a penitenciarelor si vom depune propriile propuneri pentru domeniul nostru. Institutionali suntem deosebit de slabi in acest moment dar sindical ne descurcam. Pastrati-va calmi! Faptul ca nu am postat comunicate pompoase nu inseamna ca nu existam si nu facem nimic. Incercati pe cat puteti sa nu mai luati de bune toate gogosile care se vand frumos impachetate cu marca „Made in MAI”!

    CO – contractuali sunt in numar foarte mare in structura de aparare. Vor exista prevederi care ii vizeaza pe toti. Sintagma „personal civil” include deopotriva contractuali cat si functionari publici fara statut special (avem un anumit numar si din acestia in sistem: audit de ex)

  15. Domnule Stefan va rugam sa nu uitati si personalul contractual civil care lucreaza in unitatile noastre.Sa fie si ei prinsi in noua lege, pentru ca intotdeauna ei au ramas pe dinafara.Va multumesc!

  16. buna ziua.dupa cate se pare iar am fost uitati…batjocura marca anp cu sprijinul mj…ne-am bucurat cand ne-a fost aruncat cate un oscior(10%),cand altii au avut n cresteri,nu se mai poate asa,am inteles sa avem sute de ore suplimentare de fiecare om ,zeci de zile de concediu restante si multe altele dar se pare ca suntem luati de fraieri…ce mai asteptam sa mergem peste ei sa incepem protestele ….am fost intelegatori,am indurat si inca induram multe in munca noastra dar nu se mai poate …GATA!!!!

  17. Dlor sefi ai sindicatelor ce sa ales cu acele amendamente care trebuiau aprobate de parlament si trebuiau aplicate de la 1 aprilie.Sa tot discutat zilele trecute despre acest lucru.

  18. Dl teoroc ce se întâmplă cu amendamente au trecut așteptăm răspuns multumesc

  19. Nu va exista nicio lege a salarizarii pana in decembrie 2022 multi vor fi pensionati pana atunci . Vor fi mariri salariale anual , incepand cu 1 ianuarie 2018 s.a.m.d
    Inegale intre bugetari .
    Amebdamente cu calcul ore pontaj la 1450 sunt vise mincinoase . Poate diferenta salar merit si poate daca nea Tudorel sa scarpina in dos pentru , culmea , un omj pentru plata SDSL cu spor de 100 % asa cum prevede legea , omj – ul bate legea frate .
    Poate ca totusi SNLP + FSANP va suna goarna pentru mitinguri . Suntem dati la o parte mereu , suntem ultima spita pentru ca suntem fricosi si traim din firimituri si compromisuri . Asta nu e lupta sindicala , mai degraba seamana cu interes personal la orice lider sindical . Sunt si exceptii , dar sunt si precedente , nu va fie rusine sa recunoasteti .Cu riscul de a fi plictisit sau sa nu ma fi facut din nou inteles , va urez SARBATORI PASCALE FERICITE in danul familiei , dupa caz intre detinuti , stimati colegi .

  20. LEGEA PENTRU CEI CE CARE AU LUCRAT MAI MULT DE 20 DE ANI ESTE O BATAIE DE JOC … SA CINTE SALAM LA HOTI

  21. Buna seara!Dle Teoroc unde sunt negocierile,in conditiile in care politistii vor beneficia de 5% majorare la salariu de functie si militarii de 20%?Parca spuneati ca veti fi atenti!
    Eu spun ca maine trebuie sa fim la proteste si va argumentez si de ce:statut,norma de echipare,salarizare(unde am fost uitati,5%sau 20%),conditii de munca,lipsa de personal,punctele pot continua cum stiti la fel de bine ca mine)?
    Nu avem ministru de resort de multi ani,ce va mai face sa intelegeti acest lucru?
    Sunt foarte multe intrebari la care eu le gasesc raspuns prin resemnare de multe ori in sistemul nostru peniteciar,care este greu de urnit,dar si cand porneste ar trebui sa nu sta cineva in fata,ma refer la protestele recente!
    Si inca ceva:cam multa liniste sindicala!

  22. Ministrul muncii a afirmat la Rtv asta seara, faptul ca dupa aprobarea legii unitare de salarizare, se va ocupa de pensiile speciale si de varsta de pensionare ptr. ca tot mai multe categorii de angajati vor pensii speciale si nu e normal sa iesi la pensie la 45 de ani si crescand salariile nu e normal sa iesi la pensie cu 85% din salariu.Speram ca nu ne coace ceva !!!! In ciuda dezmintirii zvonurilor aparute pe acest subiect de catre minustrul de interne se pare ca Olguta a scapat porumbelul si incepe sa se adevereasca proverbul ca ,,fum fara foc nu iese”!Asadar atentie maxima fratilor!

  23. Marea marire care va avea loc va fi cam asa: 5% anul acesta,dupa care in urmatorii 2 ani NICIO marire de salariu!Cel putin asta se va intampla la MAI. Cu siguranta si la noi!Ei?Ce spuneti colegi?Sa traiti bine….aha…aha…

  24. Pentru mine ramane un mister cum Coarna e pe la tv si isi sustine cauza si noi suntem niste anonimi.
    Omul explica, e vocal si isi apara oamenii.
    Daca la noi se limiteaza sporurile – cuantumul-nu se limiteaza si la Politie? Nu se aplica aceleasi norme si pentru ei?

  25. Gata, am rămas de căruță! MAI-ul o sa ia mărire de 20% din iunie + 5% +100%(weekend) iar pana în 2021 o sa ajunga la o merire de 100%. Noi, rămânem cu liderii pentru ca la noi legea încă nu a apărut oficial! Trist!

  26. In timp ce unii isi freaca mainile pentru ca vor primii zilele acestea prime de Paste de pana la 3500 lei, noi ne uitam la ei ca milogii in traista si inghitim in sec de atatia ani de zile.Dar se pare ca nici legea salarizarii noua celor din penitenciare nu ne surade si toata lumea tace . Taceti fratilor ca e saptamana mare !

  27. Liniste totala. Nu existam. Meritam soarta ai drumul croit de alesii nostrii. Singura speranta sunt liderii si noi insine.

  28. Salutare, colegi.
    Din cate am inteles de la Olguta, sporurile se vor plafona la 30%. Adica va fi salariul de baza (care va creste) plus sporuri, care insumate, nu vor depasi 30%. Ar fi o mare greseala a noastra sa renuntam la sporuri in favoarea cresterii bazei, chiar daca salariul final de pe fluturas va fi acelasi.

  29. [quote name=”Agentu”]Interesant…Penitenciarele au fost din nou uitate…Vezi lit.b

    Art. 37 – Aplicarea legii
    (1) Prevederile prezentei legi se aplică etapizat, începând cu 1 iulie 2017.
    (2) Începând cu data de 1 iulie 2017:
    a. se menţin în plată la nivelul acordat pentru luna martie 2017, până la 31 decembrie
    2017, cuantumul brut al salariilor de bază/soldelor funcţiei de bază/salariilor
    funcţiei de bază/indemnizaţiilor de încadrare lunară, precum şi cuantumul
    sporurilor, indemnizaţiilor, compensaţiilor şi al celorlalte elemente ale sistemului
    de salarizare care fac parte, potrivit legii, din salariul brut, solda lunară
    brută/salariul lunar brut, indemnizaţia brută de încadrare de care beneficiază
    personalul plătit din fonduri publice, în măsura în care îşi desfăşoară activitatea în
    aceleaşi condiţii;
    b. prin excepţie de la lit.a, se acordă următoarele creșteri salariale:
    – soldele de funcție ale personalului militar, se majorează cu 20% faţă de nivelul acordat
    pentru luna martie 2017;
    – salariile de funcție ale polițiștilor, se majorează cu 5% faţă de nivelul acordat pentru luna
    martie 2017;[/quote]
    Daca suntem ai nimanui…….

  30. Cum se face ca singurii care nu cred in acest ”draft” sunt liderii nostrii de sindicat!?Oare ar trebui sa stam si sa privim cum suntem iar lasati in urma (ca de fiecare data)?De ce de fiecare data noi trebuie sa copiem MAI sau alte structuri?Noi nu avem lideri care sa iasa pe sticla si sa spuna obiectiv ceea ce ne deranjeaza?Domnilor, poate ar fi cazul sa ne ascultati si pe noi, ca in fond, pe noi ne reprezentati !!! Nu credeti ca este cazul sa actionam acum, in al 12-lea ceas sau poate vreti sa ne trezim cu legea deja aprobata fara a mai putea face nimic?Consideram ca-i timpul sa iesiti in fata si sa ne reprezentati cum ati facut-o de zeci de ori !!! Cum este posibil sa ne multumim cu …NIMIC cand altii iau ca de obicei in avans?Unde este egalitatea pentru munca egala?Cu ce sunt altii mai presus de noi?Muncim de ani de zile pe minus (ca personal) iar banii ii luam retroactiv (sau deloc).Adica cu ce sunt mai presus altii decat noi?Va rugam, luati atitudine !!!

  31. Toate promisiunile de mariri salariale au fost in van. Fara lupta nimic nu se poate castiga. Orice drept sau lucru de valoare se castiga prin lupta, si asta nu de ieri de azi, ca altfel nu inventa sun tzu arta razboiului acum peste 2000 de ani. Ce e de facut in continuare ca sa primim si noi 2,3 firimituri?

  32. Bataie de joc,umilinta totala,nu concedii, salarii mai mici,legea salarizarii de 3 lei,libere la 3 luni ,concediu 6 zile la jumatate de an,nu reserve,om care face pe zece posture.

  33. Am si eu o intrebare : cand se plateste transa a III a din banii castigati in instanta pentru sambete, duminici si sarbatori legale ? Poate acum de Pasti ? Ar fi de folos ! Cred ca au uitat de ei, sau se fac ca uita !

  34. Interesant…Penitenciarele au fost din nou uitate…Vezi lit.b

    Art. 37 – Aplicarea legii
    (1) Prevederile prezentei legi se aplică etapizat, începând cu 1 iulie 2017.
    (2) Începând cu data de 1 iulie 2017:
    a. se menţin în plată la nivelul acordat pentru luna martie 2017, până la 31 decembrie
    2017, cuantumul brut al salariilor de bază/soldelor funcţiei de bază/salariilor
    funcţiei de bază/indemnizaţiilor de încadrare lunară, precum şi cuantumul
    sporurilor, indemnizaţiilor, compensaţiilor şi al celorlalte elemente ale sistemului
    de salarizare care fac parte, potrivit legii, din salariul brut, solda lunară
    brută/salariul lunar brut, indemnizaţia brută de încadrare de care beneficiază
    personalul plătit din fonduri publice, în măsura în care îşi desfăşoară activitatea în
    aceleaşi condiţii;
    b. prin excepţie de la lit.a, se acordă următoarele creșteri salariale:
    – soldele de funcție ale personalului militar, se majorează cu 20% faţă de nivelul acordat
    pentru luna martie 2017;
    – salariile de funcție ale polițiștilor, se majorează cu 5% faţă de nivelul acordat pentru luna
    martie 2017;

  35. Domnule Teoroc,ati spus sa stea linistiti agentii ca lucrurile nu vor sta asa cum v-am sesizat eu si alti fosti colegi in comentariile anterioare, ca legea unitara de salarizare este o bataie de joc vizavi de noua salarizare propusa agentilor in comparatie cu ofiterii.Se pare ca toti am avut dreptate si realitatea este cruda si dura doar ptr. unii! In 2022 un comisar sef va avea nivelul max.al salariului de functie cu peste 2500 lei mai mare ca cel al unui agent ,la care se adauga si diferenta salariului de grad .Credeti ca e normala o asemenea diferenta ?Reflecta aceasta diferenta nesimtita realitatea dificultatii muncii unui agent,a riscurilor,a sutelor de ore suplimentare si a cumulului de functii suplinite?Agentii nu mai au nevoie doar de firimituri.Vor sa le fie respectata munca grea,efortul,conditiile de munca si riscurile la care se expun in comparatie cu ofiterii!Cred ca ar fi cazul sa luati atitudine si sa faceti toate demersurile ca aceasta lege sa nu fie aprobata in forma actuala si aceasta diferenta sa fie corectata cu una fireasca,normala si mai aproape de adevar, pt.ca agentii sa nu se simta nerespectati si batjocoriti!Nu merita aceasta categorie astfel de salarii fata de colegii lor ofiteri.Nu mai vor sa li se zica ,,ce mai vreti mai ,,fraierilor” ca va ajunge cat veti primii!Acum, dupa ce toti agentii vor afla ce cuprinde noua lege de salarizare, cu siguranta isi vor indrepta atentia si speranta catre liderii lor de sindicat si vor spera ca acestia se vor lupta ptr.ei si vor reusii sa reduca aceste diferente salariale la unele decente!

  36. Luam si noi de luna viitoare 100% spor de weekend si cei 10 % la salar de baza ,sau ne trezim cand nu mai e nimic de facut

  37. [quote name=”Jiji”][quote name=”Johnny”]Asa este pentru plutonul escorta nu sa făcut nimic avem cele mai mari riscuri și cel mai mic salariu din pușcărie ce ne puteți spune Stefan despre acest lucru?se cauta sa se remedieze situația. Mulțumesc[/quote]
    Pai hai la pluton sa vezi cum e.Si retributia e mai mare .[/quote]
    Pai de ce nu vi tu la escorte sa vezi ce bine e la PL ,tot esti tu priceput la toate .

  38. [b]#41 Eu[/b] – paradoxal, luna cu mai putine zile lucratoare se vede mai bine pe sporuri decat luna cu mai multe zile lucratoare. reciteste comentariul #39 si aplica pe luni cu zile lucratoare diferite.

    Diferente sunt si pe norma de hrana care o primesti pe luan in curs, aprilie avand doar 30 fata de martie cu 31.

  39. Cum se face că am fluturașul în față și văd că luna asta am luat mai puțin ca luna precedentă, în condițiile în care luna asta am lucrat 23 de zile iar luna trecută 20 de zile. Unde să fie greșala?

  40. Artanule…este dintr-un alt film nenea!Revino cu picioarele pe pamant in Romanica nu la….piramide!

  41. [b]#37 Paznicc[/b] – calculul sporurilor enumerate de tine este urmatorul: salariul lunar (la care-ti sunt raportate sporurile) / nr. ore lucratoare x nr. ore lucrate efectiv sub incidenta sporurului x procentul sporului respectiv. Deci, sunt diferente. pune la intamplare intr-un excel aceste variabile si aplica-le formula asta. vei constatata diferente.

    [b]#38 Gavrila[/b] – te referi probabil la cuantumul total ce ti s-a bagat pe card presupun, nu ? Niciodata nu vei avea la fel luna de luna pentru ca sunt ore lucratoare diferite, zile de concediu probabil, recuperari care e posibuil sa nu mai fie insotite de sporuri, nr. de ore cu sporuri diferite (fucntie de locul unde desfasori activitati in zilele respective), etc….

  42. De ce salariul aferent lunii martie este mai mic? Tocmai am luat fluturasul si vorbesc singur!!!!

  43. De ce sporurile a(editat),p(editat) și p(editat) supr(editat) este același ca suma de bani indiferent de orele lucrate(160,168,184 etc).Aștept răspuns.Vă multumesc o zi buna

  44. [quote name=”Johnny”]Asa este pentru plutonul escorta nu sa făcut nimic avem cele mai mari riscuri și cel mai mic salariu din pușcărie ce ne puteți spune Stefan despre acest lucru?se cauta sa se remedieze situația. Mulțumesc[/quote]
    Pai hai la pluton sa vezi cum e.Si retributia e mai mare .

  45. Da la fructele de mare daca ma uit e mai bine?
    Revenind la oile noastre, tot la mancare ajungem, ministra spunea ca au acceptat toate sporurile asa cum sunt ele si ca ele au fost discutate cu reprezentantii sindicali.Acu daca minte sau nu vom vedea.

  46. [quote name=”ocnasu”]Domnule Teoroc este adevarata stirea ca de luna aceasta se mareste Norma de Hrana cu 8 lei pe zi?Drept spus…ar trebui,avand in vedere ca tocmai s-a scumpit carnea de porc cu cel putin 30%,urmeaza painea si lantul scumpirilor este gata sa se lege!Ne puteti da vreo informatie in acest sens?Va multumesc![/quote]
    Ocnasule…., idealurile tale se situează strict la baza Piramidei lui Maslow! Privește in sus, dacă vrei sa evoluezi social trebuie sa privești nivele sociale superioare…!!!

  47. Asa este pentru plutonul escorta nu sa făcut nimic avem cele mai mari riscuri și cel mai mic salariu din pușcărie ce ne puteți spune Stefan despre acest lucru?se cauta sa se remedieze situația. Mulțumesc

  48. Marius…ce-ar fi sa nu mai mananci tu nimic….sa bai doar apa…si aia cam o data pe saptamana!Sunt uimit de gandirea unora dintre colegii mei!!!Informati-va fratilor,cititi,ascultati stirile,comunicati intre voi…chiar trebuie sa fii orb,si surd…ca sa fiu cat mai plastic…sa nu vezi ca toate serviciile s-au scumpit si se anunta scumpiri.Gaze,mancare,servicii,in curand si carburantii….viata se scumpeste Marius!Stiu ca unii ne-am obisnuit cu firimituri…dar sefii nostri vor servicii Europene,sau cat mai aproape de cele Europene…asa ca este cazul sa fim platiti Europeseste(daca mi-este permis termenul),sau cat mai aproape de salariile Europene!Nu va lasati pacaliti dragi colegi…caci ce ni se pregateste…teapa este mare…promisiunile multe…scumpirile vor veni la fel de multe si salariile….vorba unui coleg..praf in ochi!

  49. Fiti atenti la stire : militarilor, politistilor, etc li se vor mari salariile cel mai mult, incepand cu 1 iulie 2017(jurnalist). Iese si d-na ministru si spune scurt si cu mandrie acelasi lucru. Citesc si ma informez de minunatie si ,ce sa vezi ? „MAREA CRESTERE ” este de ……….5 % . Pai ? Ce-ai facut mai Nene ma ? Cam 60 lei de caciula ? Te intrebi ca prostul daca e pe bune sau cumva or fi icurcat stirea. L-am vazut [i](editat – citeste ultimele articole SNLP. Spusele tale sunt neargumentate si aduc atingere persoanei)[/i]. Din experienta va spun ca se poate si mai rau.

  50. D-le Președinte, avem și noi vreo șansă să citim draftul ,, agrat” de MM? Pe net apare doar draftul ,,cu soparlite”, iar dvs. nu ne ziceți nimic. Cu respect!

  51. [quote name=”ocnasu”]Domnule Teoroc este adevarata stirea ca de luna aceasta se mareste Norma de Hrana cu 8 lei pe zi?Drept spus…ar trebui,avand in vedere ca tocmai s-a scumpit carnea de porc cu cel putin 30%,urmeaza painea si lantul scumpirilor este gata sa se lege!Ne puteti da vreo informatie in acest sens?Va multumesc![/quote] S-a scumpit carnea de porc! Sunteti chiar amuzanti. Nu mai manca carne.

  52. SPL Nu s-a facut nimic pentru acesti colegi care zi de zi alearga sa aduca bani in sistem , se va ajunge la diferente de 1000 lei in minus celor care lucreaza al minus 20 grade si plus 45 de grade .Probabil si sigur o sa facem rapoarte sa trecem al tura in masa .

  53. Treceti la locurili voastre!Va mai dau….100 de lei…la pensie…ura….ura….Ceausescu pace….Ceausescu pace!!!!Asa ne prostesc si astia pe noi acuma!

  54. Dragi colegi m-am uitat pe legea salarizarii si e jale ,daca ai nostri reprezentanti sindicali nu fac ceea ce trebuie facut, atunci o sa fim platiti la fel ca portarii de la orice institutie publica. nu doresc sa jignesc aceasta clasa sociala dar totusi noi avem alte riscuri , alt stres in munca cu detinutii.Iar in final cer celor care ne conduc pe linie sindicala sa ne scoata in strada daca ne reprezinta cu adevarat, ca altfel o sa fie mai rau ca pina acum din punct salarial ,tot ultimii.

  55. Domnule Stefan, dumneavoastra le spuneti colegilor care va sesizeaza faptul ca in proiectul aparut in presa exista diferente foarte mari de salariu functie si grad intre un agent si un ofiter, sa stea linstiti ca nu sunt reale si ca proiectul nu este acela,dar in general fum fara foc nu iese!Ce o sa le spuneti daca se confirma ce a aparut in presa?Se mai poate face cv ca lucrurile sa fie unele decente si care sa nu genereze probleme intre cele doua categorii si in sistem din cauza renumeratiei?

  56. Cum sa treacă legea pina nu se face o simulare pe salarii sa vedem și noi cu ce ne alegem? O sa ne uitam apoi ca milogii în traista ca unde -I lege nu-I tocmeala …
    S -au făcut concret simulări și comparați în ceea ce ne privește ???Ce ne puteti spune domnule Stefan?Este adevarat ce a aparut in presa ca exista diferente de salariu de functie intre ofiteri si agenti de peste 3000lei?Este normal asa ceva?

  57. Ce se intampla cu chiriile ?Daca intra la compensatii, alaturi de sporuri, de toate cele e nasol rau !
    Art. 21 – Limitarea sporurilor
    (1) Suma sporurilor, compensaţiilor, bonusurilor de performanţă şi indemnizaţiilor acordate
    cumulat pe total buget pentru fiecare ordonator principal de credite nu poate depăşi 30% din
    suma salariilor de bază, a soldelor funcţiilor de bază, a salariilor funcţiilor de bază sau a
    indemnizaţiilor lunare de încadrare, după caz.
    (2) Suma sporurilor, compensaţiilor şi indemnizaţiilor individuale nu va depăşi 25% din
    salariul de bază/solda funcţiei de bază/salariul funcţiei de bază sau indemnizaţia lunară de
    încadrare, cu excepţia bonusului de performanta si indemnizaţiei acordate pentru funcţiile
    aferente posturilor greu ocupabile.

  58. A facut cineva vreo simulare ? Ce inseamna plafonare la maxim 30% ? Sporurile insumate sa nu depaseasca 30% din salariul de functie ?

  59. [quote name=”Ștefan Teoroc”]nu a avut loc seidnta comisiei de munca si nu sunt incarcate rapoartele / puteti urmari aici parcursul:

    http://www.cdep.ro/pls/proiecte/upl_pck2015.proiect?idp=16224%5B/quote%5D
    Domnule Teoroc nu cred ca se mai intampla ceva avand in vedere ca PSD ul a anuntat ca trimite proiectul Legii salarizarii unitare in parlament care va intra in vigoare de la 1 iulie 2017, anuntand majorari de 20 % pentru militari si 5 % pentru politie, de penitenciare nu a amintit nimic.

  60. [quote name=”Proaspat pensionar”]Bine ca m-am pensionat fratilor!Vai de steaua voastra de agenti.Din ce a aparut adineauri in presa,proiectul noii legii de salarizare e nasol rau pentru voi daca e cel real.O bataie de joc fata de munca voastra.Se vede ca aceasta lege este facuta de habarnisti care nu va respecta munca,riscurile si devotamentul vostru.E facuta doar pentru sefime,ca ei s-o duca bine pe suferinta si spatele vostru!Nu puteti sa-i faceti sa inteleaga acest lucru, daca liderii vostrii de sindicat dorm sau sunt partasi cu ei si nu le aduc la cunostinta faptul ca fara voi,nici urma de ofiter nu ar fi prin curtile puscariilor sau pe strazile oraselor tarii,ori teatrelor de operatii.Ei vor ca salariul de functie-nivel maxim al unui comisar sef sa fie 4931 lei iar al unui agent sef principal cu studii sup. nivel maxim sa fie de doar 1800lei.Diferenta intre un agent cu studii superioare si unul cu studii medii nivel maxim in opinia lor si a proiectului sa fie de doar 30 ron.Respectul fata de cei cu studii superioare este aratat doar cand e vb de ofiteri si inca ce diferenta de peste 3000 de lei.Ofiterul este,,respectat”cu o diferenta de incadrare a salariului de functie de peste 3100lei.Pt. salariul de grad un comisar sef primeste 640lei si un ag.sef princip. 290 lei.Faceti voi diferenta stimati lideri.Sper sa mai poata face ceva liderii de sindicat in favoarea voastra,pentru ca sincer imi pare tare rau de ce se vrea!Cred ca daca vreti sa fiti respectati cu adevarat, stiti foarte bine ce trebuie facut!Mult succes![/quote]
    Si nu ti se pare normal un colonel sa ia 640 de lei pt grad si plutonierul 290… In opinia ta cam ce suma ar corespunde dolentelor tale??? Un agent macar 600 defapt de ce nu 700…nu uita ca mai exista si spor de noapte, compensatie de risc, sporuri de pana la 30 %, gradatii de vechime, norma de hrana, spor de weekend prime care se adauga la cei 1800 de lei…

  61. Se pare că sau votat în parlament amendamente depuse de polițiști și de către noi dar nu în formă în care sa cerut acest lucru.Dle Ștefan aveți informații despre acest lucru .Aștept raspuns

  62. Febra creata in jurul salarizarii o sa dispara incet si sigur fara a simti vreun plus la salariu, ne invrajbeste pe niste cifre care nu stie nimeni daca vor fi puse in practica vreodata ,mai mult de atat a mutat atentia pe legea salarizarii si noi facem ca inecatii ore suplimentare ,odihna ioc ,nervi intinsi la maxim ,muncim 1 in locuri unde postul prevede 3 ,tensiuni la munca si remuneratie la misto – in ce tara traim daca trebuie sa te rogi la ministru sa primesti salariu conform legilor elaborate si aprobate de parlamentul Romaniei,asa am patit si cu salariul de merit ,7 ani au primit ceilalti din aparare procentul si cand sa rezolve inechitatea doar noi eram pe dinafara. Nu cred ca doreste cineva in acest sistem sa schimbe o situatie care persista in sistemul penitenciar de 27 ani in speta lipsa de personal- totul se rezuma la promisiuni si amanari succesive de legi, ordine si ordonante unele din care nu sunt puse in aplicare niciodata pentru ca sunt proaste sau neaplicabile- daca avem lege minim 1450 ce facem cautam sa schimbam modul de calcul sa nu creasca salariul – asta inseamna sa fii stat mafiot ,cresti salariul minim si schimbi modul de calcul si modifici salariile preferential.
    Multa bafta tuturor si sa ne auzim in 2022,felicitari liderilor S.N.L.P.am convingerea ca obtinem maxim posibil pentru penitenciare dar sincer cred ca suntem dusi cu zaharelul sau pe romaneste prostiti pe fata de cei care isi vand si sufletul pentru a pastra puterea in tara noastra.

  63. Am verificat la MM. acel proiect nu este asumat. MM se delimiteaza. De aceea nici nu am preluat. Pastrati-va calmul. Este sezonul soparlelor!

    Dan – nu inteleg ce spui / citeste te rog articolele recente postate de mine pe subiect

  64. Bine ca m-am pensionat fratilor!Vai de steaua voastra de agenti.Din ce a aparut adineauri in presa,proiectul noii legii de salarizare e nasol rau pentru voi daca e cel real.O bataie de joc fata de munca voastra.Se vede ca aceasta lege este facuta de habarnisti care nu va respecta munca,riscurile si devotamentul vostru.E facuta doar pentru sefime,ca ei s-o duca bine pe suferinta si spatele vostru!Nu puteti sa-i faceti sa inteleaga acest lucru, daca liderii vostrii de sindicat dorm sau sunt partasi cu ei si nu le aduc la cunostinta faptul ca fara voi,nici urma de ofiter nu ar fi prin curtile puscariilor sau pe strazile oraselor tarii,ori teatrelor de operatii.Ei vor ca salariul de functie-nivel maxim al unui comisar sef sa fie 4931 lei iar al unui agent sef principal cu studii sup. nivel maxim sa fie de doar 1800lei.Diferenta intre un agent cu studii superioare si unul cu studii medii nivel maxim in opinia lor si a proiectului sa fie de doar 30 ron.Respectul fata de cei cu studii superioare este aratat doar cand e vb de ofiteri si inca ce diferenta de peste 3000 de lei.Ofiterul este,,respectat”cu o diferenta de incadrare a salariului de functie de peste 3100lei.Pt. salariul de grad un comisar sef primeste 640lei si un ag.sef princip. 290 lei.Faceti voi diferenta stimati lideri.Sper sa mai poata face ceva liderii de sindicat in favoarea voastra,pentru ca sincer imi pare tare rau de ce se vrea!Cred ca daca vreti sa fiti respectati cu adevarat, stiti foarte bine ce trebuie facut!Mult succes!

  65. A aparut proiectul legii salarizarii integral…au scazut cuantumurile f mult fata de varianta prezentata de domnul Teoroc…

  66. Domnule Teoroc , cu tot respectul , din amendament am inteles ca , salariul de baza este compus din : Functie + Grad + Gradatie deci sub minim pe economie . Asta inseamna ca toate sporurile vor fi calculate la suma de 1450 lei .
    Multumesc

  67. [quote name=”ocnasu”]Domnule Teoroc este adevarata stirea ca de luna aceasta se mareste Norma de Hrana cu 8 lei pe zi?Drept spus…ar trebui,avand in vedere ca tocmai s-a scumpit carnea de porc cu cel putin 30%,urmeaza painea si lantul scumpirilor este gata sa se lege!Ne puteti da vreo informatie in acest sens?Va multumesc![/quote]
    Asta e politica Ocultei Mondiale:degeaba se maresc salariile daca se scumpesc alimente,carburanti,etc!…

  68. relu – dl ministru este putin in lumea lui / bate toaca pe cercetare disciplinara / daca da drumul la proiect doar cu asta va castiga si cercetarea si niste proteste
    ocnasu – nu detin o astfel de informatie

  69. Domnule Teoroc este adevarata stirea ca de luna aceasta se mareste Norma de Hrana cu 8 lei pe zi?Drept spus…ar trebui,avand in vedere ca tocmai s-a scumpit carnea de porc cu cel putin 30%,urmeaza painea si lantul scumpirilor este gata sa se lege!Ne puteti da vreo informatie in acest sens?Va multumesc!

  70. ministrul justitiei a declarat ca are in atentie modificarea legii 293, despre ce este vorba: doar procedura disciplinara sau proiectul pe care il tot discutam de ceva ani? Inteleg ca la ANP proiectul este gata sustinut chiar de catre DG, lamuriti, va rog, acest aspect, multumesc!

  71. Domnule Teoroc legea salarizării pentru noi e o mare minciuna.Lia Olgutq Vasilescu a zis ca vor fi și salarii care vor scădea deoarece sporurile vor fi plafonate la maxim 30%.deci ne va afecta în mod direct.ce facem în situația ăsta?

  72. marian – da se acorda
    cas – amendamentul este prins in forma propusa de noi / sedinta comisiei se amana pe sapt viitoare / a devenit prioritara legea de salarizare

  73. Buna ziua,ptr lunile ianuarie se februarie se acorda cei 50% sau doar începând cu luna martie? Mulțumesc.

  74. Dl teoroc ce sa discutat Marti luăm mărit la sporuri sau cum se vor calcula la salariul minim sau nu mulțumesc

  75. Nu chiar. Si mai alambicat. Nu mai este suficienta prelungirea ordinelor vechi. Trebuie ordin nou pt majorarea aceasta si ramane cel vechi pt 50% :).

  76. Daca se va obtine plata cu 100% a orelor lucrate inSD si Sărbători legale iarăsi va fi acelasi traseu al OMJ .

Comments are closed.

error

Ți-a plăcut acest articol? Ajută-ne cu un Like :)