www.snlp.ro Web analytics

Avanpremiera – salarizare unitara 2017. Intalniri cu federatiile sindicale

guv bugetariAstazi la sediul MMJS au avut loc discutii preliminare cu reprezentanti din MAI pe marginea proiectului legii-cadru privind salarizarea bugetarilor care urmeaza sa fie prezentat public in scurt timp, fiind un capitol important din programul de guvernare. 

publisind

fsanp

jandarmi

 

 

http://dialogsocial.gov.ro/2017/03/discutii-cu-sindicatele-din-ordinea-publica-privind-legea-salarizarii-unitare/

Ministrul Consultării Publice și Dialogului Social, Gabriel Petrea alături de Ministrul Muncii și Justiției Sociale, Lia-Olguța Vasilescu și ministrul Afacerilor Interne, Carmen-Daniela Dan au participat, astăzi, 6 martie a.c., la sediul MMJS, la consultări cu sindicatele reprezentative din ordinea publică (personal MAI), dar și ale personalului contractual din cadrul MApN, pe tema proiectului legii salarizării unitare.

Reprezentanții sindicatelor și cei ai ministerelor au căzut de acord, în ansamblu, asupra proiectului legii salarizării unitare. Totuși, reprezentanții MMJS au transmis partenerilor de dialog social că așteaptă sugestii, în perioada următoare, în cazul în care reprezentanții sindicatelor vor descoperi inadverdențe, după o mai atentă analiză a documentelor.

Sindicatele au ridicat, în cadrul acestei întâlniri, și alte probleme care țin de veniturile din prezent ale personalului MAI, prilej cu care s-a stabilit ca ministerele cu atribuții în acest domeniu să poarte, în continuare, discuții cu reprezentanții salariaților, în vederea identificării de soluții. Totodată s-a decis formarea unui grup de lucru la care să participe și specialiști din cadrul instituțiilor militarizate, ai căror angajați nu pot adera la mișcări sindicale.

La sediul MMJS sunt așteptați, mâine, 7 martie 2017, la consultări, reprezentanții sindicatelor din Sănătate și asistență socială. Totodată, oficiali ai Ministerului Muncii și Justiției Sociale alături de cei ai Ministerului Consultării Publice și Dialogului Social vor purta discuții, în perioada următoare, cu reprezentanți ai tuturor categoriilor sociale.

 

 

calendar de intalniri pe Legea de salarizare unica bugetara:

–          Luni 6 martie 2017 cu Ordinea Publica

–          Marti 7 martie 2017 cu Penitenciare

–          Marti 7 martie 2017 cu Sanatatea

–          Miercuri 8 martie 2017 cu Invatamantul

Scopul acestor intalniri, care se pare ca se vor desfasura la Min CPDS din bd Magheru (mai putin cea de astazi 6 martie 2017 care a fost la min muncii), este de a finaliza anexelein domeniu

Se pare ca NU DORESC sa invite decat NUMAI fed sindicale reprezentative din domeniu

error

Ți-a plăcut acest articol? Ajută-ne cu un Like :)